visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Stipriausia graplingo mergina: meluočiau sakydama, kad prieš berniukus nesu panaudojusi jėgos

Stipriausia graplingo mergina: meluočiau sakydama, kad prieš berniukus nesu panaudojusi jėgos Stipriausia graplingo mergina: meluočiau sakydama, kad prieš berniukus nesu panaudojusi jėgos

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Lietuvos graplingo federacijos 2016 metų sudarytame reitinge nugalėtoja tarp moterų tapo aštuoniolikmetė šakietė Auksė Kaušiūtė. Ji per praėjusius kalendorinius metus spėjo tapti Lietuvos čempione, vėliau triumfavo Baltijos šalių čempionate, o galiausiai iškovojo ir Europos čempionės titulą.

„Kovos menai mane traukė nuo vaikystės. Visada norėdavau išbandyti kažką naujo, padaryti tai, ko iki tol nebūdavau dariusi. Norėjau išmokti apsiginti, tačiau tai tikrai nebuvo pagrindinė priežastis, kodėl tapau kovotoja. Tiesiog to norėjau“, – pasakojo Lietuvos graplingo reitingo lyderė.

Jaunos užsispyrusios kovotojos talentą įvertino „Ošimo“ sporto klubo treneris Vytautas Smirnovas. Anot sportininkės, būtent jis buvo pagrindinis motyvatorius ir variklis.

„Aš nuo pat mažens konkuruodavau su berniukais ir meluočiau sakydama, kad nesu prieš juos panaudojusi jėgos (šypsosi). Tačiau atėjo laikas, kai treneris Vytautas Smirnovas pastebėjęs mano sportinius sugebėjimus, skatino visada siekti tikslo ir niekada nepasiduoti“, – pasakojo A.Kaušiūtė.

„Mano draugėms patinka tai, kuo aš užsiimu. Jos pačios norėtų išbandyti kovų menus, o aš jas skatinu ir sakau, kad tai, pirmiausiai, padėtų išmokyti savigynos, o gal ir pasiekti aukštumų sporte. Kai aš pradėjau sportuoti, apie aukštumas negalvojau, o dabar sakau, kad kovos menai man jau nebe hobi, o be jų aš paprasčiausiai nebūčiau aš“, – dėstė pašnekovė.

Lietuvos graplingo federacija merginas į čempionatus įtraukė tik 2016 metais, o per metus dalyvių skaičius užaugo keletą kartų.

„Tai yra natūralu. Tarkime, man į graplingą nebuvo sunku pereiti, nes prieš tai dalyvavau jujitsu varžybose, kur daug taisyklių sutampa. Apskritai, graplingo čempionatai žavi – čia susirenka daug žmonių, daugiau kovotojų, gera atmosfera, o svarbiausia, kad čia gali parodyti savo jėgą.

Nuo metų pradžios išsikėliau sau tikslą – tapti reitingo nugalėtoja. Džiaugiuosi, kad pavyko. Man tai labai svarbu. Aišku, niekas nesikeičia – ir toliau užsiimsiu šia sporto šaka. Tiesa, tokių rezultatų galbūt sieksiu ir kitose šalyse“, – pasakojo laureatė.

Naujasis graplingo sezonas startuos 2017 m. sausio 28 – ąją. Tądien sostinėje bus surengtas Vilniaus atvirasis čempionatas. Turnyre varžysis ir merginos.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus