visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Stogo keitimas: 4 praktiški patarimai

Stogo keitimas: 4 praktiški patarimai Stogo keitimas: 4 praktiški patarimai

ŠALTLITA, UAB

Planuojate keisti seną stogo dangą? Jei taip, tada šis straipsnis kaip tik Jums. Stogo keitimas sudėtingas procesas ir žmogui, nedirbančiam statybų srityje, bus sunku susigaudyti kada, ką, iš ko ir už kokią kainą pirkti. Šiandien su Jumis pasidalinsiu keturiais praktiškais patarimais, kurie padės sutaupyti pinigų ir laiko.

Stogo keitimas: 4 praktiški patarimai

4 patarimai, kurie palengvins stogo keitimą:

1. Pasirinkite stogdengius, su kuriais randate bendrą kalbą ir malonu bendrauti. Nelogiška? Tuoj viską paaiškinsiu. Stogo keitimas užtrunka apie mėnesį. Daugelis žmonių mano, kad trumpiau (kartais taip ir atsitinka), bet permainingi Lietuvos orai prailginą visą procesą. Juk per lietų nenuiminėsime senos stogo dangos.

Susitaikykite su mintimi, kad Jums ilgai teks bendrauti su meistrais, todėl nesirinkite žmonių tipų, kurie iš karto Jums kelia antipatija. Dėl nesusišnekėjimo vėliau atsiras nesusipratimų keičiant seną stogą į naują. Pavyzdžiui, užsakovas manė, kad vėjalentės bus platesnės, o stogdengys padarė siauresnes. Šioje situacijoje abu yra teisus ir tai nėra brokas, bet užsakovas jau liks nusivylęs. Nepatikėsite, bet panašių situacijų daug mačiau.

2. Ieškokite stogdengių nuo sausio 1 iki balandžio 1d. Tokiu metų laiku stogdengiai turi mažai darbo ir jie nekelia kainų. Pats brangiausias laikotarpis tai vasara ir ruduo, tada stogo keitimo kainos bus didžiausios. O labiausiai stogdengiai užimti nuo rugsėjo iki lapkričio mėnesio. Šiame laikotarpyje visi žmonės nori užsidengti naujus stogus.

3. Sutarkite stogo keitimo kvadrato kainą. Nesitikėkite, kad stogdengiai tiksliai pasakys, kiek tiksliai kainuos stogo keitimo darbai. Iš patirties galiu pasakyti, kad stogdengiai daro dviejų tipų kainodaras:

A) pasakoma stogo keitimo kvadrato kaina

B) pasakoma stogo keitimo kvadrato kaina, plius: vėjalenčių, kraigų, lietskardžių, pakalimo  ir lietaus sistemos metro montavimo kaina.

„A“ variante stogo keitimo kvadrato kaina būna brangesnė, bet realiai gaunasi pigiau, nei stogo keitimas su papildomais metražais. Todėl geriausia yra pasirašyti sutartį, kurioje bus nurodyta kokie stogo keitimo darbai bus atlikti ir už kokią kainą.

4. Užsisakykite stogo medžiagas žiema. Kaip ir stogdengiai, taip ir stogų firmos tikras nuolaidas daro būtent žiema. Pavyzdžiui mūsų įmonėje sausio mėnesį galima sutarti kainas, pasirašyti sutartį (reiks palikti avansą), o stogą (patikslinus matmenis) užsakysite vasara. Tokiu atveju Jūs gausite žiemos kainas stogų keitimo sezono metu.

Stogo keitimas: 4 praktiški patarimai

Tikiuosi, kad dėka šių keturių patarimų Jums stogo keitimas praeis greitai ir sklandžiai. Pasigilinus daugiau, punktų apie stogą būtų galima ir daugiau prirašyti, bet šie yra baziniai. Žinoma, galima būtų paminėti, kad negalima stogo medžiagų sąskaitą, bet tai jau ir savaime aišku. Iš patirties galiu pasakyti, kad apie šiuos keturis punktus užsakovai dažniausiai nepagalvoja.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus