visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Stogo plėvelės: kokia kaina yra teisinga?

Stogo plėvelės: kokia kaina yra teisinga? Stogo plėvelės: kokia kaina yra teisinga?

Jei statotės namą, turbūt ieškojote, o gal dar ieškosite stogo plėvelės. Stogą pasirinkti dar gana paprasta, bet išsirinkti stogo plėvelę ir sumokėti teisingą kainą už ją – jau sudėtingiau. Šiame straipsnyje papasakosiu, kaip išsirinkti stogo plėvelę už teisingą kainą. Beje, turiu prisipažinti, kad aš prekiauju stogais, todėl mano straipsnis apie stogo plėveles gali pasirodyti šališkas. Bet kiek įmanoma, aš pasistengsiu būti objektyvus.

Pradėkime nuo to, kokios būna stogo plėvelės. Aš skirstyčiau jas į 3 rūšis: antikondensacinės plėvelės (membranos), difuzinės plėvelės (membranos) ir garo izoliacinės stogo plėvelės.

Stogo plėvelės: kokia kaina yra teisinga?

Antikondensacinės stogo plėvelės kainuoja nuo 30 iki 50 euro centų už kvadratą. Jos skirtos montuoti ant gegnių neapšiltintose palėpėse. Mano nuomone, šios plėvelės yra atgyvena ir jas jau senokai pakeitė difuzinės plėvelės.

Difuzinės stogo plėvelės kaina yra labai panaši į antikondensacinės membranos kainą, bet savo savybėmis ji yra žymiai tobulesnė. Antikondensacinė plėvelė nepraleidžia garo iš apačios, o difuzinė membrana jį praleidžia – taip difuzinė stogo plėvelė leidžia „kvėpuoti“ stogo konstrukcijai. Taip pat difuzinė membrana apsaugo stogo konstrukciją nuo kondensato, kuris susidaro po stogo danga.

Stogo plėvelės: kokia kaina yra teisinga?

Pabandžiau padaryt eksperimentą ir į „Google“ paieškos tinklalapį parašiau šią frazę: „stogo plevele kaina“. Tyčia rašiau su klaidomis, kad suprasčiau, ko žmonės dažniausiai ieško. Suvedus šią frazę, paieškos algoritmai pateikė didžiųjų statybos prekybos centrų tinklalapius su gausybe stogo plėvelių rūšių ir firmų. Net man, dirbančiam su stogais, galva apsisuko nuo gausybės žinomų ir nežinomų pavadinimų. Pastebėjau, kad difuzinės stogo plėvelės kaina varijuoja nuo 0,30 iki 1,5 eurų už kvadratą.

Tai kaip išsirinkti kokybišką stogo plėvelę už teisingą kainą? Aš Jums pagelbėsiu.

Aš nepirkčiau iš didžiųjų statybos prekybos centrų, nes jiems svarbi tik apyvarta. Jei atsiras brokas, bus praktiškai neįmanoma jų advokatams įrodyti, kad būtent plėvelė kalta, o ne montuotojai. Todėl pirkdami iš didžiųjų parduotuvių Jūs praktiškai negausite realios garantijos, nors ir sutaupysite kelis centus.

Didžiųjų statybos prekybos centrų tinklalapiuose pastebėjau difuzinių stogo plėvelių, kurių pavadinimai labai panašūs, o techninės savybės labai skirtingos. Todėl atsiranda rizika į stogą sumontuoti sienoms skirtą difuzinę plėvelę už mažesnę kainą.

Aš stogo plėvelę pirkčiau iš tik stogais prekiaujančios senos įmonės, kuriai svarbu įvaizdis. Tokios firmos (būsiu nekuklus ir prisipažinsiu, kad mano tokia įmonė) rūpinasi, kad klientas gautų tik geriausios kokybės produktą ir bijo parduoti šlamštą už mažą kainą.

Kai rinksitės stogui plėvelę, venkite dvisluoksnių difuzinių plėvelių, nes jos skirtos sienoms. Ir nepirkite pačių ploniausių membranų. Nerekomenduočiau rinktis plonesnes nei 120 mikronų storio, nes jos labai lengvai plyšta.

Stogo plėvelės: kokia kaina yra teisinga?

Straipsnio pradžioje paminėjau ir garo izoliacines plėveles. Jos skirtos apsaugoti apšiltinimo sluoksnį nuo garo iš patalpų. Garo izoliacinių plėvelių kainos rinkoje nuo 0,13€-0,5€/m2 . Su jomis viskas paprasta, svarbiausia užklijuoti lipnia juosta sujungimus ir ji puikiausiai atliks savo funkcijas.

Tad kokia stogo plėvelės kaina yra teisinga? Manau kad 0,6-1,1€/m2 kainų diapazonas yra teisingas. Jei kaina mažesnė, reikia sunerimti kodėl ji tokia maža.

Eugenijus Mačiukas

Mob. 865629133

UAB „Šaltlita“

Gaižiūnų g. 70, Kaunas

http://stogodanga.lt/stogu-priedai/stogo-pleveles/

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus