visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Tarptautinis faktoringas atveria naujus kelius į užsienio rinkas

Tarptautinis faktoringas atveria naujus kelius į užsienio rinkas Tarptautinis faktoringas atveria naujus kelius į užsienio rinkas

Vienas labiausiai populiarėjančių finansavimo būdų Lietuvoje yra faktoringas. Jis turi įvairių rūšių, kurios teikia daugybę privalumų finansavimo gavėjui. Pavyzdžiui, naudojant faktoringą be regreso galima visiškai atsikratyti rizikos dėl nemokių klientų ir išvengti didelių nuostolių. Tačiau kas yra faktoringas ir kam jis naudingas?

Faktoringo nauda verslui

Faktoringas yra itin naudingas įmonėms norinčioms turėti pastovias apyvartines lėšas, greičiau augti ar vykdyti didesnius užsakymus. Tai finansavimo būdas pagrįstas sąskaitų perleidimu trečiajai šaliai. Taigi, įmonė pardavusi paslaugas ar prekes išrašo pirkėjui sąskaitą, kurią perduoda faktoringo bendrovei. Ši apmoka numatytą gautinos sumos procentą ir vėliau atsiima lėšas už sąskaitą iš kliento įsigijusio prekes ar paslaugas.

Šis finansavimo būdas nereikalauja turto įkeitimo ir leidžia įmonei laisvai disponuoti turimomis lėšomis neįšaldant jų produktuose ar paslaugose kol laukiamas apmokėjimas.

Tarptautinis faktoringas

Tarptautinis faktoringas yra naudojamas tuo atveju kai pirkėjas ir pardavėjas yra skirtingose šalyse. Tačiau čia atsiranda nebe trys, o keturios dalyvių grupės. Išlieka du pagrindiniai – pirkėjas (užsienio šalies importuotojas) ir pardavėjas (Lietuvos eksportuotojas). Kiti du yra faktoringo bendrovės. Skirtumas nuo vietinio faktoringo yra tik tas, kad šiuo atveju tiek pirkėjas tiek pardavėjas naudojasi savo šalies faktoringo įmone.

Dėl šios priežasties, pirkėjas ir pardavėjas neturi jokio tarpusavio santykio susijusio su sąskaitų apmokėjimu. Visos lėšos yra perduodamos per faktoringo įmones, kurios ir valdo sąskaitos apmokėjimo procesą. Taigi eksportuotojo faktoringo įmonė apmoka išrašytą sąskaitą ir vėliau pagal nustatytus terminus reikalauja apmokėjimo iš importuotojo faktoringo įmonės.

Importuotojo faktoringo įmonė ima lėšas iš pirkėjo ir perveda jas eksportuotojo faktoringo įmonei. Procesas nėra sudėtingas, tačiau apsaugo abi puses nuo papildomų keblumų ir lengvina sąskaitos išpildymo procesą.

Taigi tarptautinis faktoringas yra itin naudingas norint įsilieti į naują rinką ar plėsti savo pardavimų spektrą nestabdant gamybos apimčių.

Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus