visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Terasos montavimas: į ką atkreipti dėmesį renkantis terasą?

Terasos montavimas: į ką atkreipti dėmesį renkantis terasą? Terasos montavimas: į ką atkreipti dėmesį renkantis terasą?

EUROPOS PARKETAS, specializuotas salonas, UAB SITOMA

www.europarketas.lt

Renkantis terasą estetinis vaizdas, žinoma, labai svarbus. Tačiau ne mažiau svarbi yra nematoma jos dalis – terasos pagrindas, tvirtinimo elementai ir t.t. Nuo terasos įrengimo priklauso terasos konstrukcijos kokybė ir ilgaamžiškumas. Teisingai pasirinkus terasos montavimo medžiagas – lentas, gulekšnius, atramas, tvirtinimo elementus, sutaupoma nemažai laiko bei pinigų, o terasa džiugina ne vienerius metus.

Jei terasos konstrukcijoje nėra numatyta stogo ar kitų sunkių elementų, greičiausias ir efektyviausias būdas yra montuoti terasą ant reguliuojamų atramos kojų. Reguliuojamos atramos kojos taip pat tinka, kuomet terasa įrengiama ant nelygaus reljefo. Svarbu kruopščiai ir atsakingai pasirinkti terasines lentas ir terasos tvirtinimo elementus. Prastos kokybės tvirtinimo elementai nesulaikys medienos nuo deformavimosi, todėl po kelerių metų gali tekti terasą remontuoti, galbūt net keisti lentas. Be to, kai kurios medienos rūšys pasižymi neigiamu poveikiu metalui, kuriam atsispirti gali tik nerūdijančio plieno gaminiai. „Europos parketas“ itin rekomenduoja pasirinkti paslėptus tvirtinimo elementus, kurie ne tik garantuoja terasos ilgaamžiškumą, tausoja jos medines dalis, bet yra patrauklūs ir estetiniu, ir komforto atžvilgiu. Terasos paviršiuje nebus matyti jokių vinių ar medsraigčių galvučių, taip pat būsite tikri, kad už jų neužklius šeimos nariai ar svečiai. Pasirinkę specialiai terasoms pritaikytus gaminius – lentas, gulekšnius, atramas, tvirtinimo elementus – išvengsite papildomų darbų ir laiko sąnaudų.

Kalbant apie kainos ir kokybės santykį, „Europos parketas“ savo klientams rekomenduoja rinktis medžio plastiko kompozito (WPC) terasas.

WPC kompozito terasos „Exterpark“ – ieškantiems dar didesnio atsparumo ir ilgaamžiškumo nei gali suteikti natūrali mediena.

WPC terasų privalumas, kad jos nereikalauja priežiūros, jų nereikia alyvuoti kiekvieną sezoną, jos beveik nekeičia spalvos ir neblunka.

„Exterpark“ (Ispanija) – vienas seniausių ir garsiausių prekinių ženklų lauko terasų rinkoje. Tai išskirtinės kokybės lauko terasos iš aukščiausiai ilgaamžiškumo klasei priskiriamų medžiagų. „Exterpark“ sukūrė unikalų terasinės lentos profilį, kurio pagalba nelieka matomų tarpų tarp terasinių lentų, bet išlieka geros lietaus vandens nutekėjimo savybės. Dėl šio profilio, smulkūs daiktai iškritę ant terasos niekada per tarpą tarp lentų neprapuls po terasa. „Exterpark“ terasinės lentos tvirtinamos prie lagių specialių patentuotų tvirtinimo detalių pagalba. Šios tvirtinimo detalės yra nematomos, todėl pagerėja terasos išvaizda, bei ilgaamžiškumas lyginant su įprastu tvirtinimo būdu medsraigčiais tiesiai per terasinę lentą. Išskirtinė ir unikali yra naujoji „Exterpark Magnet“ sistema. Ją naudojant atskiros terasos lentos esant reikalui per kelias sekundes gali būti išimtos. Tai ypač praverčia, kai prireikia praplauti užsiteršusį pogrindį arba pravesti papildomas komunikacijas.

„Exterpark“ sukūrė išskirtinių savybių WPC kompozito terasinių lentų profilius, kurių privalumai:

1. Nesimato pogrindžio konstrukcijos, tačiau išlieka geros vandens nutekėjimo savybės.

2. Specialus „Shield“ paviršius yra nekeičiantis spalvos ir nesitepantis.

3. Labai tvirta ir standi ir sunkiai pažeidžiama lentos konstrukcija.

4. Gaminama 95 % iš perdirbtų medžiagų.

 Terasos montavimas

Moso terasinės lentos iš termiškai apdoroto bambuko „Bamboo X-treme“ – A ilgaamžiškumo klasė ir išskirtinis stabilumas

„Bamboo X-treme“ (Olandija) – ko gero pačios stabiliausios, patvariausios ir ilgaamžiškiausios iš terasų su kuriomis įmonė yra susidūrusi. Jos gaminamos iš specialiu būdu apdirbto ir termiškai apdoroto bambuko. Taip paruoštas bambukas įgyja didžiausią įmanomą ilgaamžiškumą (A ilgaamžiškumo klasė) ir išskirtinį stabilumą pralenkiant egzotiškas medienas. „Bamboo X-treme“ montuojama paslėptų tvirtinimo detalių pagalba.

Terasos montavimas

Terasos montavimas

„Grad“ terasa pagaminta iš Accoya medienos – iki 50 metų gamintojo garantija

„Grad“ (Prancūzija) – gamintojas nenaudojantis egzotiškų medienų, tačiau garantuojantis net iki 50 metų ilgaamžiškumą kai terasa pagaminta iš Accoya medienos. Accoya – viena iš revoliucingiausių pastarųjų metų medienos apdirbimo technologijų. Jos esmė yra medienos modifikavimas kai medienos molekulinė struktūra pakeičiama taip, kad ji tampa visai nebeįgerianti drėgmės. Gamybos metu mediena būna acitiliuojama – užpildoma acto rūgštimi. Rezultate Accoya medienos savybės tampa geresnėmis už tiko medieną. Taip pat Accoya pasižymi lengvumu ir yra be šakų. O modifikavimo technologija yra visiškai draugiška aplinkai.

Taip pat „Grad“ terasoms yra naudojama Kebony mediena. Ji, kaip ir Accoya, yra gaminama specialiu būdu modifikuojant įprastą spygliuočių medieną. Technologija buvo sukurta Norvegijoje. Jos esmė – veikiant specialiu skysčiu, kamerose pakeisti medienos struktūrą ir savybes. Tai atlikus mediena tampa puikia tvaria alternatyva egzotiškoms medienoms. Po apdirbimo mediena tampa tamsiai rudos spalvos. Kebony medienai yra suteikiama 30 metų garantija.

Likusios dvi „Grad“ naudojamos medienos – uosis ir pušis – yra taip pat ilgaamžiškos dėl terminio apdorojimo, greta ilgaamžiškumo suteikiančio joms rudą atspalvį.

„Grad“ sukūrė unikalią ir analogų neturinčią sistemą, kurią be minėtų terasinių lentų sudaro aliuminio gulekšniai su gamyboje integruotais terasų tvirtinimo elementais „Clip Juan“, specialios pakilos ir įvairūs priedai terasos užbaigtumui.

Terasos montavimas

Terasos montavimas

Renkantis tiek terasines lentas, tiek tvirtinimo elementus terasai derėtų pasitarti su jūsų pasirinktos medienos ar medžio plastiko kompozito lentų gamintojais ar jų atstovais – būtent jie geriausiai patars, kokias medžiagas pasirinkti ir su kuo sutvirtinti būsimą terasą, kad ji būtų funkcionali eksterjero puošmena ne vienerius metus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus