visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

TERIVA LIGHT perdangos – ženkliai trumpesnis statybos laikas ir sumažėjusi objekto sąmata

TERIVA LIGHT perdangos – ženkliai trumpesnis statybos laikas ir sumažėjusi objekto sąmata TERIVA LIGHT perdangos – ženkliai trumpesnis statybos laikas ir sumažėjusi objekto sąmata

PREFABETA, UAB

www.teriva.lt

Individualių namų statytojai žino – palengvinti ir paspartinti perdengimo darbus galima tik pasirinkus šiuolaikines perdangas. „TERIVA“ sistema leidžia neįtikėtinai lengvai ir greitai sumontuoti perdangas esant bet kokiam, net ir įmantriam pastato išplanavimui ar nepatogioms montavimo sąlygoms – tiek statant, tiek rekonstruojant. Šiuolaikišką „TERIVA“ perdangų technologiją įvertino ne tik statytojai, bet ir projektuotojai, nuolat ieškantys racionalių pastato konstrukcinių sprendimų.

TERIVA LIGHT perdangos

Visiškai paprasta „TERIVA“ perdangos konstrukcija

Surenkamą „TERIVA“ perdangą galima įsirengti labai lengvai ir greitai: jai sumontuoti nereikia nei sudėtingos klojinių sistemos, nei kėlimo technikos. Tiesiog rankomis, nenaudojant krano, galima paprastai ir greitai sumontuoti visus elementus.

Perdangą sudaro tam tikra tvarka išdėstytos gelžbetoninės sijos, tarp kurių dedami blokeliai, rišama armatūra ir viskas užliejama betono sluoksniu. Montavimo metu ir pilant šlapią betoną, perdanga paremiama keliais statramsčiais. Kartu su perdanga įrengiamas ir namo sienas rišantis vainikas.

Keičiant „TERIVA“ perdangos sijų ilgį, galima perdengti įvairios formos pastatus, lengva suformuoti nestandartines laiptų, kaminų ar ventiliacijos kanalų angas.Tokia perdanga itin tvirta ir patikima, nors sveria gerokai mažiau nei kitos gelžbetoninės perdangos.

TERIVA LIGHT perdangos

„TERIVA“ perdangos – efektyvus lėšų ir laiko taupymas

„TERIVA“ perdangos yra žymiai pigesnės nei įprastos monolitinės konstrukcijos perdangos. Joms nereikalingi klojiniai, todėl nereikia atlikti ir nemažai kainuojančių paruošiamųjų darbų. Visi perdangų montavimo darbai yra nesudėtingi ir atliekami labai greitai.

Beje, „TERIVA“ perdangai reikia mažiau betono nei monolitinei, todėl jis sutvirtėja greičiau. Tai leidžia anksčiau pradėti kitus darbus ir ženkliai sutrumpina statybos laiką bei sumažina galutinę objekto sąmatą.

TERIVA LIGHT perdangos

„TERIVA“ perdanga – geriausias sprendimas rekonstruojant pastatus

„TERIVA“ perdangos ypač tinka įvairiausios paskirties rekonstruojamiems pastatams. Atnaujinant ar perplanuojant tiek senamiesčio, tiek kitus senesnės statybos pastatus, dažnai tenka keisti ir susidėvėjusias perdangas. Labiau nei kitos susidėvi būtent medinės perdangos.

Pažangi „TERIVA“ perdangos technologija tokius rekonstrukcijos darbus supaprastina ir palengvina. Tokios perdangos tinkamiausios, kai reikia atlikti senesnio pastato rekonstrukciją vengiant apsunkinti esamas konstrukcijas (sienas, pamatus).

Šias perdangas, nenaudojant kranų, galima nesunkiai sumontuoti rankomis net po uždengtu stogu. Perdangos elementus į rekonstruojamą pastatą galima įnešti pro langus ar duris, o medžiagas į objektą galima pristatyti mažomis mašinomis ir iškrauti tiesiog rankomis.

Dažnai senamiesčiuose yra įrengiamos gyvenamosios palėpės. Norint pakeisti perdangą, kyla problemų dėl kaimynų – sunku keisti perdangą, kai apačioje gyvenamosios patalpos. Tokiu atveju, nėra galimybės paremti perdangos iš apačios. Sprendimas – lengvą „TERIVA LIGHT“ perdangą galima pakabinti iš viršaus, prie stogo gegnių arba laikinai įrengti medines ar metalines sijas.

Naudojant „TERIVA“ sistemą, nekeičiant išorinių pastato parametrų, papildomai galima įrengti norimą aukštų skaičių, taip padidinant esamo pastato plotą. Tai yra geras konstrukcinis sprendimas į kultūros paveldą įtrauktiems pastatams.

TERIVA LIGHT perdangos

Lengva „TERIVA LIGHT“ perdanga ‒ greitam ir paprastam montavimui

„TERIVA“ perdangų pritaikymo ribos yra labai plačios ir suteikia statybininkams bei projektuotojams kur kas daugiau galimybių nei kitos.

Pagrindiniai perdangos pranašumai yra greitas ir paprastas montavimas. Ši perdanga yra sandari ir tvirta, turi geras termoizoliacines savybes, todėl verta ją naudoti virš nešildomo rūsio ir kaip denginį sutapdintam stogui. Dėl to stogo arba rūsio apšiltinimui reikės žymiai mažiau šilumą izoliuojančių medžiagų, nes „TERIVA LIGHT“ perdangų šiluminė varža yra nuo 3,51 kv. m K/W (priklauso nuo perdangos tipo).

TERIVA LIGHT perdangos

Dar vienas pranašumas – „TERIVA LIGHT“ perdangos lengvumas. Dėl svorio (1 kv. m sveria nuo 190 kg) perdangą galima naudoti statant namą su mažesnio stiprumo, tačiau šiltesnėmis sienomis. Taip pat pastatuose, kurių sienų ir pamatų laikomoji galia yra ribota – tai itin aktualu rekonstruojant senus pastatus.

Akivaizdu, kad pranašumų gausa išsiskiriančios „TERIVA“ perdangos dažnai yra nepakeičiamos. Juk ne veltui šios šešis dešimtmečius daugelio Europos šalių statybų aikštelėse naudojamos perdangos netruko pelnyti pripažinimą ir Lietuvoje.

TERIVA LIGHT perdangos

Parengta pagal: Statybunaujienos.lt. „Teriva light“ perdangos ženkliai sutrumpina statybos laiką bei sumažina galutinę objekto sąmatą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus