visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Termoviziniai tyrimai: Termonuotraukos svarba statybų defektų ir šilumos nuostolių nustatymui

Termoviziniai tyrimai: Termonuotraukos svarba statybų defektų ir šilumos nuostolių nustatymui Termoviziniai tyrimai: Termonuotraukos svarba statybų defektų ir šilumos nuostolių nustatymui

Es Baltic, UAB

UAB "Es Baltic" atlieka termovizinių tyrimus, statinio šilumos nuostolių, statybos defektų ir grindinio šildymo problemų nustatymui. Vienuose objektuose termoviziniais tyrimais galima nustatyti, kokios problemos kyla dėl pasenusių konstrukcijų, dar kituose objektuose galima ištirti statybų metu atsiradusį broką. Įmonės UAB "Es Baltic" siūlomas paslaugų kompleksas skirtas pastato šilumos nuostolių aptikimui bei grindinio šildymo defektų, ar jo schemos sudarymui.

Termonuotrauka

Norint suprasti kur pastatas „įsileidžia šaltuką“ reikia nustatyti šilumos nuostolių vietas. Įprastas žmogaus žvilgsnis to padaryti negali. Ką gali Jums parodyti ir įamžinti nuotraukose UAB "Es Baltic", tai - stogo dangos, fasado sienų, langų, durų bei visus panašius pastato šilumos nuostolius. Gindinio šildymo schemos sudarymas yra aktuali paslauga, kuomet namas yra neseniai pirktas, grindyse reikia gręžti skyles, o tikslios schemos niekas nepamena. Taip pat galima parodyti ir patvirtinti įtarimus, jei grindinis šildymas netolygiai šildo grindis, ar yra pažeistų vietų. Visa foto medžiaga gali būti pateikta kompiuteriniu formatu arba atspausdinta popieriuje. Kompiuteryje išsaugotą termonuotrauką patogu visada pasižiurėti. Termonuotraukoje galite matyti informaciją tiek su anglų kalbos pastabomis tiek rusų kalba. Svarbu prieš užsakant paslaugą nurodyti kalbą, kuri turi būti termonuotraukoje apibūdinanti temperatūrinius komentarus. Brokas, defektai ir visi kiti pastatų šilumos nuostoliai matomi „kiaurai“. UAB "Es Baltic" termoviziniai tyrimai leis argumentuotai spręsti problemas kartu su statybų bendrovėmis stačiusioms jūsų svajonių būstą, ar planuojant defektų ir problemų šalinimą.

Taigi, su termonuotrauka galima pamatyti santykį tarp lauko temperatūros ir lauko sienos, skirtumus tarp vidaus konkstrukcijų patalpų viduje. Žemiau pavaizduotos nuotaukos. Mūsų termonuotraukos yra paprastas būdas greitai sužinoti pastato silpnąsias vietas.

termonuotrauka

Statybos defektų ir broko nustatymas - puikus būdas patikrinti statybos darbų kokybę. UAB "Es Baltic" pateikia keletą pavyzdžių su atliktais termoviziniais tyrimais, po kurių visi statybiniai defektai ir brokas matomi termonuotraukose:

statybu-defektai1

 


Problema: Tikimybė, kad problema atsirado dėl kreivos lango konstrukcijos, dėl neteisingo lango montavimo. Kreivas lango rėmas leidžia šaltį.

 

Sprendimas: Tarpinių keitimas ir lango reguliavimas nepadės, reikia keisti lango rėmą.

 

 

 

statybu-defektai2

 

Problema: Lango montavimo putos nebuvo apsaugotos nuo saulės spindulių, todėl pastarosioms suirus atsirado šilumos nuostoliai.

 

Sprendimas: Montavimo putų keitimas ir apsauginio sluoksnio formavimas.

 

 

 


statybu-defektai3

 


Problema:Šilumos laidumas dėl prasto lango rėmo ir tarpinių prigludimo, taip pat jei blogai sureguliuota lango konstrukcija. Rėmas ir langas yra tiesūs.

 

Sprendimas: Lango tarpinių keitimas, lango reguliavimas.

 

 

 

statybu-defektai4

 

Problema: Šilumos laidumo nuostoliai atsiranda dėl nesandaraus stogo.

Sprendimas: Stogo viršutinės dalies išrinkimas, šiltinimo medžiagų atlikimo darbų patikrinimas ir esant defektams jų šalinimas. Jei viskas gerai, trūksta šiltinamosios medžiagos.

 

 

 

 

Grindinio šildymo defektų nustatymas

grindinio-defektai1Šildomų grindų problemas galėtume suskirstyti į keletą segmentų. Atsiradus gedimams tuojau pat po šildomo grindinio montavimo, gali iškilti problemos, susijusios su vandens eksplotavimo kokybe.

a. Montuojant grindinio šildymo kontūrą, užlenkiami vamzdžiai. Šildančio vandens cirkuliacija tampa netolygi ir šiluma pasiskirsto netolygiai grindų plote.

Termovizorius ir įmonės specialistai padės rasti probleminę vietą. Šią paslaugą derėtų užsisakyti tuojau pat po darbų atlikimo patalpoje, kol nebaigta visa apdaila.

b. Jei grindinio šildymas išvedžiotas didelėje patalpoje, kurioje yra pertvaros, reikia gręžti skyles grindyse. Nemaža galimybė pažeisti grindinio šildymo elementus.

Jei neturite aiškių brėžinių, susijusiu su šildomu kontūru ir norite būti įsitikinę, kad gręžimo darbai nepažeis konstrukcijų grindyse, mūsų paslauga šiuo atveju yra tinkama.

c. Grindinio šildymo kontūras yra sumontuotas į vieną segmentą. Taip atliktas darbas labai sumažina perduodamos šilumos naudingumo koeficientą.

grindinio-defektai2Grindinio šildymo kontūras būtinai turi būti dalinamas į kelis cirkuliacinius ratus − didįjį ir mažąjį cirkuliacinius ratus. Šią schemą galima palyginti su žmogaus kraujotakos ar automobilio aušinimo sistema.

d. Grindinio šildymo kontūro užkalkėjimas, atsirandantis po tam tikro laiko.

Vandenyje kalkių kiekis itin didelis ir palaipsniui vandens cirkuliacija tampa ne tokia efektyvi dėl vamzdžių vidinio diametro sumažėjimo. Rasime problemiškas vietas ir panaikinsime patį užkalkėjimą.

Pastatų šilumos nuostoliai

Dauguma UAB "Es Baltic" įmonės tirtų pastatų, kurie praleidžia šilumą, statyti iki 2000 metų. Dažnai pastatų šilumos nuostoliai priklauso nuo pasirinktų statybinių technologijų ir medžiagų. Kita priežastis yra statybose esantis brokas. Statybose klaidos atsiranda ir dėl žmogiškojo faktoriaus − skubėjimo, arba dar blogiau, jei rangovas neišmano statybų proceso sekos, eiliškumo ir reikalavimų, kurias kelia medžiagų gamintojai. Pastate šilumos nuostoliai atsiranda dėl vienos ar kelių statybos klaidų. Prisiminkime, kad pasaulinio masto klimato pokyčiai sukelia klimato atšilimą, kuris vadinamas „šiltnamio efektu“.

Kas sudaro šilumos nuotolius jūsų pastate?

1. Stogas daugiaaukščiuose blokiniuose namuose. Šios pastato dalies sandarumas − tik simbolinis, o su nuosavo namo stogo danga taip pat yra problemų. Ši namo dalies konstrukcija yra labai laidi šilumai. Šilumos nuostoliai labai akivaizdžiai matomas per termovizorių.

2. Sienos šiluminė varža yra svarbus objekto mato vienetas taupant šilumą. Mūsų termoviziniai tyrimai nenustatys jūsų pastato sienos šiluminės varžos, bet parodysime kaip jūsų pastatas "atiduoda" šilumą. Gal tai paskatins neatidėliotinai šiltinti pastato sienas?

3. Nesandarūs langai labiausiai gali „atiduoti“ šilumą į išorę, jei yra pasenęs rėmas ar kitos problemos susijusios su stiklu. Langai turi būti ir sandarūs ir stiklo paketai turi atlikti savo pagrindinę funkciją − kuo mažiau iš pastato vidaus atiduoti į išorę šilumos.

4. Išorinės durys – namas ne povandeninis laivas, bet jei namo fasado durys nuolat laidžios šilumai, kai yra uždarytos, jūsų namo šilumos nuostoliai taps žymiai didesni.

5. Nesureguliuota šildymo sistema. Šilumos laidumas, kuris atsiranda dėl nekokybiškos magistralių izoliacijos. Tai ypač aktualu mieste. Nuostoliai matomi kiekvienam žmogui, apmokant už šildymą išrašytas sąskaitas kiekvieną mėnesį.

 pastatu-silumos-nuostoliai


termografija-namuose1Termografija namuose

Termografija naudojama daugelyje gyvenimo sričių, surenkant temperatūrinius duomenis, kur reikalinga informacija tolimesnei analizei. Viena iš plačiai taikomų termografijos sričių yra pastatų šilumos nuostolių aptikimas namuose, butuose ir kituose statiniuose. 

Termonuotrauka yra pirmas žingsnis, mažinant visų pastatų šilumos nuostolius. Jei pageidaujate pamatyti savo pastato temonuotrauką, namo patiriamus nuostolius, susijusius su šilumos laidumu, kreipkitės į UAB "Es Baltic". Ši nebrangi paslauga leis įvertinti silpnąsias jūsų statinio vietas.

UAB "Es Baltic" - su mumis ir jūsų namas taps šiltesnis!

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus