visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Tyrimai namuose: greita, patogu, tikslu, nebrangu

Tyrimai namuose: greita, patogu, tikslu, nebrangu Tyrimai namuose: greita, patogu, tikslu, nebrangu

Euromedika, MB

www.diagnostikostestai.lt

Net darželinukams primenama, kaip svarbu rūpintis savo sveikata. Tačiau patekti pas bet kurios srities gydytoją šiandien – tikras kantrybės išbandymas. Neretai tiesiog nusvyra rankos. Tada paprasčiau nueiti į vaistinę, nusipirkti medicininį testą ir atlikti tyrimus patiems.

Kadaise vaistinėse buvo galima rasti tik nėštumo testų – jie buvo (ir tebėra) tikras išsigelbėjimas – tiek planuojančioms kūdikį, tiek ir po nesaugių lytinių santykių. Juk išsklaidytos abejonės – galimybė aiškiau mąstyti ir imtis veiksmų. Šiandien situacija gerokai pasikeitusi – galima įsigyti testų, kurie leidžia namuose nustatyti gliukozės, cholesterolio, trigliceridų, geležies kiekius kraujyje, išsiaiškinti tam tikrų bakterijų buvimą organizme, alerginių reakcijų riziką, netgi įvertinti kai kurių vėžio formų tikimybę. Tai sutaupo laiko ir nervų, leidžia geriau suprasti organizmo siunčiamus signalus ir atidžiau juo rūpintis.

Savikontrolės testų nauda

Šiuolaikiniai medicininiai testai, kurių galima įsigyti vaistinėse be recepto, yra patikimi, saugūs, jais paprasta naudotis. Kiekvienas testo rinkinys turi viską, ko reikia, kad žmogus pats galėtų jį atlikti namuose.

Jais verta pasinaudoti, nes:

  • Galima anksti nustatyti vos prasidėjusią ligą ir užkirsti jai kelią.
  • Greitai pamatyti rezultatus.
  • Jų didelis rezultatų patikimumas (90-99%).
  • Lengva naudoti namuose.
  • Sutaupoma laiko ir pinigų.

    Tyrimai namuose

Ar neužsikrėtėte Laimo liga?

Erkės šiemet kaip niekada aktyvios. Įkandus norisi žinoti, ar neužsikrėtėte viena iš jų pernešamų ligų. „Tik‘Alert“ testas gali padėti nustatyti, ar neužsikrėtėte Borrelia bakterijomis, sukeliančiomis Laimo ligą. Jis išaiškina kraujyje cirkuliuojančius antikūnus, kovojančius prieš šias bacilas. Borelijų aptinkama laukinių gyvūnų (elnių, smulkių graužikų, paukščių, driežų) organizmuose. Įsisiurbusios erkės juos gali pernešti žmogui. Pradėta gydyti pirmoje stadijoje Laimo liga lengvai įveikiama antibiotikais, tačiau laiku nepastebėta ji gali smarkiai pažeisti centrinę nervų sistemą ir sukelti rimtų neurologinių sutrikimų.

Kaip atlikti?

Testą reikėtų atlikti praėjus maždaug 2 – 4 savaitėms po erkės įkandimo arba iškart atsiradus didesniam odos paraudimui jo vietoje. Tai padaryti galima bet kuriuos paros metu, jam reikės vieno kraujo lašo. Rezultatai matomi po 10 minučių. Jeigu rezultatas teigiamas – kuo skubiau kreipkitės į šeimos gydytoją arba gydytoją infektologą ir pradėkite gydymą.

Tyrimai namuose



Ar jūsų partneriui neprasidėjęs prostatos vėžys?

Iš patirties žinome, kad vyrai mažiau domisi ligų profilaktika ir sveikata susirūpina tik tada, kai ši jau pastebimai šlubuoja. Papasakokite savo partneriui, draugui, tėvui, kad yra testai, padedantys įvertinti prostatos vėžio tikimybę. Vėžio informacijos centro duomenimis, 2011 metais prostatos vėžys buvo nustatytas 2715 naujiems ligoniams ir tai buvo dažniausia vyrų onkologinė liga Lietuvoje.

„PROSTA-Check“ testas leidžia įvertinti prostatos fiziologinę būklę. Juo galima nustatyti specifinio prostatos antigeno (PSA) kiekį kraujyje. Didesnis už normą PSA lygis rodo prostatos hipertrofiją, kurios priežastis gali būti prostatitas arba vėžys.

Testą ypač rekomenduojama atlikti vyrams, kurių amžius tarp 50 ir 75 metų, bei tiems, kurių šeimoje būta prostatos vėžio atvejų. Tai daryti pravartu kartą per metus. Daugiau

Kaip atlikti?

Testą atlikti galima bet kuriuos paros metu, jam reikės vieno kraujo lašo. Rezultatai matomi po 10 minučių. Jeigu rezultatas teigiamas – kuo skubiau kreipkitės į šeimos gydytoją, kuris nukreips jus tolesnėms konsultacijoms bei tyrimams. Kartu su skaitmeniniu arba ultragarsiniu tiesiosios žarnos tyrimu, šis testas yra vienas svarbiausių ankstyvojo prostatos vėžio patikrinimo būdų.

Greitos diagnostikos testai namuose

Pasitikrinti savo ir savo artimųjų sveikatą galite savarankiškai namuose įsigiję „EUROMEDIKA“ greitos diagnostikos testus. Asortimente rasite testus, skirtus skrandžio, skydliaukės, šlapimo pūslės, prostatos ir kitoms ligoms diagnozuoti. Šiuos testus paprasta naudoti, o rezultatai gaunami daug greičiau nei tradicinių laboratorinių tyrimų, vos per 5 – 15 minučių. Testai nereikalauja specialių įgūdžių ar papildomos įrangos. Kiekvieno testo rinkinį sudaro visi reikiami komponentai, kad testą galėtumėte atlikti patys, jums patogiu laiku bei vietoje.

Greitos diagnostikos testai – tai novatoriški medicininiai tyrimai, kurie atitinka sveikatos priežiūros specialistų poreikius, įgijo medikų pasitikėjimą Europos šalyse ir yra naudojami daugiau kaip 10 metų. Šie testai tai greitas, patikimas ir paprastas būdas pasitikrini sveikatą, kurie gali būti atlikti gydytojo kabinete, medicinos klinikoje, ligoninės laboratorijoje arba tiesiog namuose.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus