visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Vamzdžių aptaisymas vietoje polimerizuojamais vamzdžiais - CIPP

Vamzdžių aptaisymas vietoje polimerizuojamais vamzdžiais - CIPP Vamzdžių aptaisymas vietoje polimerizuojamais vamzdžiais - CIPP

POŽEMINĖS LINIJOS, UAB (POLI)

www.poli.lt

UAB „Požeminės linijos“ specializacija yra inžinerinių tinklų statyba ir renovacija. Betranšėjinius darbus įmonė atlieka nuo pat jos įkūrimo dienos ir nuolat įsisavina naujas technologijas. Įmonės darbuotojų kvalifikacija ir turimas technikos parkas leidžia parinkti tinkamiausias technologijas bet kokio sudėtingumo projektams, kad jie būtų įgyvendinti laiku, mažiausiomis sąnaudomis, kaip įmanoma mažiau veikiant gamtą bei jau suformuotą infrastruktūrą.

CIPP - Vamzdžių aptaisymas vietoje polimerizuojamais vamzdžiais - naudojamas suirusių savitakinių ir slėginių vamzdynų atnaujinimui, kai leidžiama tik minimaliai sumažinti senojo vamzdžio skersmenį, bet tuo pačiu būtina atstatyti mechaninį vamzdžio atsparumą. Šio metodo privalumai ypatingai pasireiškia vietovėse, kur absoliučiai nepageidaujami ar neįmanomi jokie žemės kasinėjimo darbai.

cip-vamzdziu-aptaisymas-vietoje1

Į renovuojamą vamzdį įtraukiama ir išpučiama epoksidinėse dervose išmirkyto audinio “rankovė”, kuri po dervų polimerizacijos sukietėja ir eksploatuojama kaip naujas vamzdis. Dervų polimerizacija gali būti atliekama panaudojant karšto vamdens ir garų šilumą, arba panaudojant švitinimą ultravioletiniais spinduliais.

cip-vamzdziu-aptaisymas-vietoje2

Dervų polimerizacija naudojant ultravioletinius (UV) spindulius: „Rankovės“ nešančioji medžiaga yra stiklo audinys (Glass-Fibre Reinforced Plastic) impregnuotas poliesterio (UP) ir/arba vinilesterio (VE) dervomis . Dervos polimerizaciją sukelia jose esančios į UV šviesą reaguojančios dalelės. Medžiaga pasižymi ypatingai dideliu atsparumu deformacijai, todėl užtikrinamas mažiausias renovuojamo vamzdžio skersmens sumažinimas. Taikant šį polimerizacijos metodą, renovuojami 150 mm - 1600 mm diametro vamzdžiai.

Dervų polimerizacija naudojant garų ar karšto vandens šilumą: “Rankovės” nešančioji medžiaga yra sintetinio pluošto (Synthetic Fibre) audinys išmirkytas dervose, kuriose polimerizacija vyksta veikiant šilumai. Medžiagos atsparumas deformacijai yra maždaug tris-keturis kartus mažesnis už stiklo audinio, todėl renovuojamo vamzdžio skersmuo sumažinamas daugiau, nei taikant UV technologiją. Taikant šį polimerizacijos metodą, renovuojami 150 mm - 2000 mm diametro vamzdžiai.

cip-vamzdziu-aptaisymas-vietoje3

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus