visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Vėdinimo sistema Uponor: Tinkamas vėdinimas – sveikata, komfortas, produktyvumas

Vėdinimo sistema Uponor: Tinkamas vėdinimas – sveikata, komfortas, produktyvumas Vėdinimo sistema Uponor: Tinkamas vėdinimas – sveikata, komfortas, produktyvumas

UPONOR, UAB

Kiekvienas modernus pastatas turi turėti tinkamą vėdinimo sistemą.

Tinkamo oro stygius turi didelę įtaką žmogaus savijautai, darbingumui bei bendrai gyvenimo kokybei. Įkvėpiamas oras turi būti švarus, be dulkių ir alergenų, prisotintas deguonies ir tinkamos drėgmės. Visus šiuos aspektus reikia turėti omenyje renkantis vėdinimo sistemą.

Siekiant užtikrinti nuolatinę oro kaitą, energijos efektyvų panaudojimą bei bendrai komfortą – reikalinga tinkama patalpų vėdinimo sistema.

Vėdinimo sistema Uponor: Tinkamas vėdinimas – sveikata, komfortas, produktyvumas

Patalpų mikroklimatas

Netinkama vėdinimo sistema ženkliai pažeidžia šiluminį patalpų komfortą.

Ne paslaptis, kad natūraliu būdu – atidarant langus – vėdinamos patalpos patiria didelius šilumos nuostolius, dažniausiai viršijančius net 50%. O Tai be abejo atsiliepia ir šildymui reikalingos išlaidoms. Vėdinimo sistemos nebūvimas gali nulemti padidėjusį drėgmės kiekį patalpose dėl kurio susidaro pelėsis.

Dažnai pasitaiko, kad projektuojant ir statant pastatą siekiant sutaupyti pasirenkamos žemesnės kokybės, pigesnės sistemos. Tačiau pirminis kaštų sutaupymas atsilieps neigiamomis pasekmėmis pastato eksploatavimo metu, pavyzdžiui, dėl netinkamos oro kokybės darbuotojų produktyvumas ženkliai mažės, didės sergamumo rodiklis.

Vėdinimo sistema turėtų būti programuojama ir užtikrinti greitą reakciją į šilumos ir drėgmės pokyčius patalpoje.

Kaip veikia vėdinimo sistema?

Neatsakingai, bet kaip įrengta vėdinimo sistema niekada nesuteiks trokštamo rezultato. Siekiant maksimalaus komforto ir efektyvumo reikalingas tinkamas sistemos projektas ir geriausios sistemos pasirinkimas. Itin svarbu atsižvelgti į šiuos sistemos aspektus: oro apykaitos ir paskirstymo poreikio nustatymas, tiekiamo ir šalinimo oro zonų bei paėmimo ir išmetimo angų nustatymas, ortakių bei izoliacijos parinkimas, filtracijos lygio nustatymas, vėsinimo funkcijos galimybė.

Oras iš išorės patenka į ortakius, kuriais nukeliauja iki vėdinimo įrenginio ir ten pašildomas. Ortakiai gali būti įrengiami palėpėje, perdangoje, sienose ar palubėje. Vėdinimo įrenginys gali būti sumontuotas pagalbinėse patalpose. Oro tiekimo difuzoriai, skirstytuvai, grotelės gali būti įrengiamos lubose arba sienose. Oras patalpoje cirkuliuoja per durų apačioje esančias angas iki patalpų, kuriose sumontuoti ištraukimo vožtuvai. Oro ištraukimo ortakiai montuojami taip pat, kaip ir tiekimo ortakiai. Sušilęs oras teka ortakiais iki vėdinimo įrenginio, atiduoda šilumą ir galop išmetamas į lauką per išmetimo vamzdį. Triukšmo slopintuvai garantuoja, kad garsas iš įrenginio negirdimas gyvenamosiose patalpose.

Švara ir patikimumas

Tylus gaivaus oro cirkuliavimas ortakiais yra vienas pagrindinių privalumų renkantis „Uponor“ vėdinimo sistemą.

„Uponor“ gaminama plastikinė vėdinimo sistema  atitinka griežtus standartus ir buvo sukurta bendradarbiaujant su sveikatos priežiūros specialistais – Suomijos Alergijos ir Astmos asociacija. Plastikinė vėdinimo sistema gali būti naudojama tiek naujų pastatų statyboje, tiek renovuojant senus.

„Uponor“ plastikinė vėdinimo sistema – tai garantuotas aukštas higienos lygis. Kokybė sertifikuota tarptautiniu lygiu. Ortakiai atsparūs tiek aukštai, tiek žemai temperatūrai, agresyviems skysčiams, Sistemoje nėra korozijos pažeidžiamų ar lūžtančių detalių. Sistema yra hermetiška, neišskiria kenksmingų dalelių į aplinką, nekaupia dulkių ir nešvarumų, todėl priežiūra visiškai minimali. Aukštas higienos lygis išlaikomas dar gamykloje: ortakiai tiekiami su aklėmis, jungtys atskirai supakuotos.

Ortakiai turi patentuotą antistatinę išorės konstrukciją, o taip pat yra atsparūs UV spinduliams.

Dėl lygaus ortakių jungčių vidinio paviršiaus nėra sukeliamas papildomas triukšmas ir vibracijos.

Paprastas montavimas

„Uponor“ plastikinių ortakių vėdinimo sistema ypač lengva sistema, kurią patogu transportuoti ir montuoti. Nereikia specialios įrangos – ortakiai gali būti pjaunami su rankiniu pjūklu. Pjovimo paviršius nėra aštrus todėl nekyla grėsmė susižeisti.

Dėl patentuotos jungimo technologijos plastikinė sistema sujungiama ne tik patikimai ir sandariai, be kniedžių ir tarpinių, bet ir greitai (vidutiniškai 30% greitesni montavimo darbai nei metalinių ortakių).

„Uponor“ turi sprendimą ir sistemos nestandartinėms vietoms, kuriose reikalingas ypatingas lankstumas. Kitas sprendimas – iš anksto izoliuoti vėdinimo vamzdžiai idealiai tinkami toms vietoms, kuriose kyla pavojus susidaryti kondensacijai, todėl šiai problemai spręsti vamzdžiai yra tinkamai sukomplektuojami jau gamykloje.

Izoliacinė medžiaga iš pūsto polietileno (PE-Foam) – 15 mm storio, lengva ir atstumianti dulkes.  Izoliacinė medžiaga sandariai pritvirtinta prie ortakių ir jungimo detalių.

Tokie vamzdynai yra tinkami ir vėsinimo tiekimui, be to jie taip pat slopina triukšmą, todėl „Uponor“ vėdinimo sistema pastatuose bus negirdima.

„Uponor“ supranta, kad tinkamo patalpų vėdinimo svarbą, todėl kiekviena sistemos detalė yra visapusiškai apgalvota ir profesionaliai pagaminta. Klientai gali būti visiškai tikri, kad pasirinkdami „Uponor“ gauną puikų vėdinimo sprendimą. Be to, tai yra aplinką tausojanti sistema, kurios eksploatacija yra ekonomiška, energetiškai efektyvi ir ilgaamžė.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus