visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centro ir HeadPower partnerystė darbų esant įtampai, mokymuose

Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centro ir HeadPower partnerystė darbų esant įtampai, mokymuose Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centro ir HeadPower partnerystė darbų esant įtampai, mokymuose

VILNIAUS JERUZALĖS DARBO RINKOS MOKYMO CENTRAS, VŠĮ

Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centras, siekdamas strategiškai vystyti veiklas ir plėtoti teikiamas mokymo paslaugas elektros energetikos sektoriuje, atsižvelgdamas į AB „ESO“ planuojamus veiklos prioritetus 2019 metams – „2019 m. ne mažiau kaip 10 darbų esant įtampai apmokymai bei darbų vykdymas“ – nuo 2018 metų pradžios užmezgė partnerystę su Suomijos organizacija „HeadPower Oy“.

Kasmetiniame susitikime, organizuojamame Lietuvos elektros energetikos asociacijos elektros darbų tiekėjams, rangovams ir asociacijos nariams, išgirsti planai paskatino Mokymo centro darbuotojus aktyviai domėtis šia sritimi, metodais, naudojamais įrankiais ir ieškoti partnerių, kurių patirtis būtų naudinga ir labiausiai pritaikoma Lietuvoje. Taip prasidėjo bendradarbiavimas su „HeadPower“ bendrove, kuri buvo atvira ir aktyviai dalinosi savo turima patirtimi.

„HeadPower“ – organizacija, daugiau kaip 15 metų teikianti turinio ir programinės įrangos sprendimus energetikos bendrovėms Europoje: kuria darbui su izoliuojančiomis lazdomis linijoje esant įtampai metodus, vidutinės ir žemosios įtampos tinklo tvarkas. Organizacija turi išsamią metodų darbui linijoje esant įtampai kūrimo, dokumentavimo, plėtojimo ir mokymo metodiką. Tai – pirmaujanti mokymo organizacija darbui linijoje esant vidutinei įtampai tinkle. Iš Suomijos ir Baltijos šalių „HeadPower“ (tiesiogiai ir per savo prekės ženklą „JT Millenium“ (Suomija)) yra parengusi daugiau kaip 1300 linijų elektromonterių.

2018 metų lapkritį Mokymo centro Energetikos technologijų skyriaus inžinieriai – mokytojai dalyvavo mokymų programoje Suomijoje (Tampere), kur mokėsi darbų atlikimo 10 kV įtampos elektros tinkle metodikos. Mokymų metu mokytojai susipažino ne tik su teoriniais šių darbų vykdymo aspektais, bet ir išmoko praktiškai atlikti darbus esant įtampai 10 kV tinkle realiomis sąlygomis.

Mokytojai pažymi, kad svarbiausi dalykai dirbant šiuos darbus:

griežtai laikytis darbo instrukcijų;

nuolat mokytis, tobulinti savo įgūdžius;

tinkamai prižiūrėti įrankius;

svarbiausia – laikytis darbo saugos reikalavimų ir taisyklių.

Mokytojai pabrėžė, kaip svarbu ir naudinga tai, kad jie turėjo galimybę susipažinti ir betarpiškai bendrauti su Kolegomis – inžinieriais iš Suomijos – savo srities ekspertais, su kuriais galėjo laisvai dalintis patirtimi bei diskutuoti rūpimomis temomis.

Tikime, kad ši partnerystė reikšminga vystant darbuotojų, vykdančių darbus elektros įrenginiuose ant įtampą (DEĮ) turinčių dalių ar arti jų, mokymą. Kolegos Suomijoje – taip pat: „Mes tikimės, kad šie mokymai – gera pradžia sėkmingo ir ilgalaikio bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Suomijos elektromontuotojų kvalifikacijos kėlimo srityje“.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus