visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Vonios praustuvų tipai: kokį pasirinkti?

Vonios praustuvų tipai: kokį pasirinkti? Vonios praustuvų tipai: kokį pasirinkti?

PRAIMAS, UAB

Renkantis geriausią praustuvo variantą, vertėtų susipažinti su skirtingais jų tipais (montavimo būdais) bei medžiagiškumu. Būtent tai nulemia, kaip išnaudosite vonios kambario erdvę.

Viengubo, dvigubo ar keturgubo praustuvo pasirinkimas priklauso nuo praustuvu besinaudojančių žmonių skaičiaus ir patalpos dydžio, nesvarbu, ar jis bus montuojamas gyvenamosiose, komercinėse ar biurų patalpose.

Praustuvų tipai

Pastatomi praustuvai ant stalviršio. Šis tipas labiausiai tinkamas viengubiems arba dvigubiems praustuvams. Pastatomos kriauklės pasižymi nesudėtingu montavimu ant stalviršio ir šiuolaikišku dizainu, tad jei siekiate sukurti modernų vonios kambario interjerą – šis montavimo būdas yra puikus pasirinkimas. Be to, galėsite pasidžiaugti ir paprastesne priežiūra, nes kriauklės kraštai yra lengvai pasiekiami.

Vonios praustuvų tipai

Pakabinami praustuvai. Jau ilgus metus tai yra dažniausiai pasirenkamas kompaktiškiausias montavimo būdas. Atsižvelgiant į jūsų vonios sienos medžiagiškumą, praustuvo montavimo laikas gali laviruoti, priklausomai nuo to, ar montuodami naudosite varžtus ar tvirtinimo lentynas. Pagrindinis šių kriauklių pranašumas yra ekonomiškumas, nes nereikia papildomai pirkti stalviršio ar kito baldo, ant kurio būtų montuojamas įrenginys. Be to, pakabinami įrenginiai vizualiai didina erdvę bei padeda išsaugoti daugiau vietos po praustuvo zona, kurią galite išnaudoti spintelei ar vonios aksesuarams.

Vonios praustuvų tipai

Ant grindų pastatomi praustuvai. Galite nesibaiminti, jei turite mažą vonios kambarį, nes šis praustuvo tipas gali būti lengvai montuojamas bet kokio dydžio erdvėje. Pliusas tame, kad nereikia papildomai rūpintis stalviršiu ar spintele, nes grindinis praustuvas turi ant grindų montuojamą atramą. Tačiau vis tik reikėtų pasirūpinti, kur sandėliuosite vonios priemones.

Vonios praustuvų tipai

Praustuvas įmontuotas į stalviršį arba po juo. Šio tipo  kriauklė sudaro lygią plokštumą su stalviršiu, todėl nesimato kyšančių konstrukcinių detalių. Įmontuojami praustuvai sukuria tvarkingą ir estetišką kambario zoną bei pasižymi paprastesne priežiūra.

Vonios praustuvų tipai

Ant skalbimo mašinos. Pastaruoju metu toks montavimo būdas sulaukia didelio vartotojų susidomėjimo. Pagrindinė to priežastis – visapusiškas erdvės optimizavimas. Tai itin praktiškas ir išskirtinai atrodantis sprendimas, turintiems nedidelį vonios kambario plotą.

Vonios praustuvų tipai

Praustuvo medžiagiškumas

Taip pat vertėtų susipažinti ir su pagrindinėmis, praustuvams gaminti naudojamomis medžiagomis, nes kriauklės medžiagiškumas lemia gaminio išvaizdą ir, svarbiausia – kokybę.

Nors kai kurie gamintojai naudoja platų spektrą medžiagų, šiame straipsnyje sutelksime dėmesį tik į labiausiai paplitusias.

Keramika. Tai viena seniausių ir ekologiškiausių medžiagų, naudojamų gaminant įvairius vonios kambario gaminius. Keramika yra atspari dėmėms, spalvos pakitimams ir rūdims. Per daugelį metų medžiaga įrodė savo patikimumą ir ilgą tarnavimo laiką. Keramikinius praustuvus yra ypač lengva valyti ir prižiūrėti, todėl jiems nereikia naudoti jokių specialių produktų.

Vonios praustuvų tipai

Akmens masė. Tai dar viena pastaruoju metu populiarėjanti praustuvų medžiaga. Akmens masės kriauklės yra itin higieniškos ir atsparios cheminėms medžiagoms bei nesugeria nešvarumų. Akivaizdus akmens masės trūkumas yra santykinai didesnė kaina, palyginti su keramika, tačiau tokio tipo medžiagos naudojimo pranašumas yra jos ilgaamžiškumas ir rafinuota išvaizda.

Vonios praustuvų tipai

SilkStone. Tai viena naujausių ir patvariausių medžiagų pasirodžiusi rinkoje. „SilkStone“ yra itin tvirta ir švelni kaip šilkas medžiaga, pasižyminti atsparumu įbrėžimams, dažikliams ir kitoms cheminėms medžiagoms. Galite būti tikri „SilkStone“ praustuvų ilgaamžiškumu ir funkcionalumu. 

Vonios praustuvų tipai

Susipažinus su praustuvų tipais ir medžiagomis, belieka pasirinkti norimą formą, spalvą bei dydį. Arsan.lt el. parduotuvėje galite palengvinti praustuvo paiešką, išsifiltruodami norimą gaminio plotį, ilgį, spalvą ar gamintoją.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus