visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Bijūnų puokštė

Bijūnų puokštė Bijūnų puokštė

Inesos gėlės: FLOWER SHOP BY INESA gėlių salonai, floristikos mokymas (ARTCITY, UAB)

flowershop.lt

www.floristikoskursai.lt

Bijūnai. Jau nuo seno šios gėlės asocijuojasi su mūsų seneliu laikais. Kai beveik visuose sodybų darželiuose galėdavai pamatyti spalvingųjų bijūnų ir žavėtis jų grožiu. Jau kurį laiką bijūnai dominuoja ne tik darželiuose, bet ir gėlių salonuose. Sakoma, kad bijūnai vasaros gėlės, todėl šios gėlės tapo ir nuotakų pamėgtomis gėlėmis. Rausvi, balti, vyšniniai – nuotakos prašo įvairiausių spalvų ir atspalvių.

Bijūnų grožio paslaptis – įspūdingi žiedai. Jie žydi visomis spalvomis, išskyrus mėlyną. Šios gėlės puošnios ne tik savo įvairiaspalviais žiedais, bet ir tamsiai žaliais lapais. Bijūnai nuo seno yra auginami Lietuvoje. Lietuviškos bijūnų rūšys yra saugomos Nacionalinio augalų genetinių išteklių įstatymo. Tai tik įrodo šios gėlės populiarumą ir vertingumą mūsų kultūroje.

Kad galėtumėme ilgiau džiaugtis šių gėlių grožiu turime užtikrinti ir tinkamą priežiūra namų sąlygomis:

  • Prieš pamerkiant bijūnus į vandenį, būtina labai aštriu peiliu įstrižai nupjauti koto galiuką. Turėtų likti kuo didesnis įstrižas plotas vandeniui gerti.
  • Taip pat reikia pašalinti lapus: jie eikvoja maisto medžiagas ir skatina puvimą vandenyje.
  • Vanduo vazoje turi būti šviežias, švarus, jį reikia keisti kasdien.
  • Jei nepavyksta vandens pakeisti kasdien, galima įpilti priemonių, kurias galima rasti gėlių bazėse ir specializuotose parduotuvėse.
  • Pamerktus bijūnus saugokite nuo aktyvių saulės spindulių ir kasdien nuskinkite apvytusius lapus arba žiedlapius.

Nerekomenduojama kirpti su buitinėmis žirklėmis arba naudoti neaštrų peilį, nes galima sutraiškyti švelnius koto kraštelius, per kuriuos bijūnai geria vandenį ir todėl bijūnai nuvys greičiau.

Bijūnų puokštės yra gan įvairios. Stambiažiedžiai bijūnai yra tokie įspūdingi, kad jų grožiui pabrėžti nereikia jokių papildomų žiedų. Šios gėlės nuostabiai atrodo puokštėje, o žiedų žavesį pabrėžia lapų žaluma. Šviežios gėlės ilgai džiugins savo grožiu ir skleis malonų aromatą. Bijūnai - puikus pasirinkimas visiems romantikams ir ieškantiems klasikinių gėlių. Be to, šios gėlės yra vienos nedaugelio, kurios puikiai tinka dovanoti tiek moterims, tiek vyrams.

Mūsų gėlių salone „Inesos gėlės“ galite taip pat įsigyti bijūnų puokščių. Puokštėms parinksime dailias šakeles, kurios puikiai atsiskleis paprastoje, bet įspūdingoje kompozicijoje. Kadangi bijūnų žiedai didelį ir masyvūs, todėl net ir nedidelė puokštė kuria puikų įspūdį.

Bijūnų puokščių galite įsigyti už prieinamą kainą. Puokštę galite atsiimti mūsų salonuose arba galime pristatyti nurodytu adresu Vilniuje ir rajone nemokamai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus