visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Epoksidinės grindys ar Poliuretaninės grindys: jų skirtumai (2 dalis)

Epoksidinės grindys ar Poliuretaninės grindys: jų skirtumai (2 dalis) Epoksidinės grindys ar Poliuretaninės grindys: jų skirtumai (2 dalis)

SVIRPLYS, UAB

svirplys.lt

pro-tech.lt

Nesvarbu, ar epoksidinės arba poliuretaninės grindys bus taikomos pramonės, gamybos, prekybos, laisvalaikio ar svetingumo sektoriuose, svarbu atminti, kad baigtas paviršius turi atitikti reikalaujamus išvaizdos ir funkcionalumo kriterijus, taip pat projekto biudžeto ir statybos apribojimus. Todėl norint rasti konkretų epoksidinių bei poliuretaninių grindų įrengimo sprendimą, labai svarbu suprasti kiekvieno grindų tipo privalumus ir trūkumus.

Epoksidinės grindys ar Poliuretaninės grindys

Dekoratyvios grindys Terrazzo

Kad būtų užtikrinta lygi Terrazzo grindų apdaila, siūlomas platus dekoratyvių grindų spalvingų ir dekoratyvių užpildų pasirinkimas, kurie yra įmaišomi į dervos mišinį ir šlifuojami. Naudojami poliravimo ir šlifavimo būdai, kad būtų pasiekta itin lygi, itin blizgi apdaila, kuri yra patvari, lengvai valoma ir prižiūrima. Įsirengę šias grindis klientai turės apie 60 % mažesnes išlaidas per visą grindų gyvavimo ciklą, lyginant su išlaidomis tradicinėms grindų dangos

Poliruotas betonas Euclid Chemical 

Poliruotas betonas tai – betoninės grindys, kurios buvo chemiškai apdorotos, nušlifuotos ir nupoliruotos iki lygaus, blizgančio paviršiaus.

Poliruotų betoninių grindų privalumai:

  • Poliruotos betoninės grindys Euclid Chemical yra tvirtos ir gerai prižiūrimos gali tarnauti ilgą laiką, nesubraižytos, nesuskilusios, neįtrūkusios ar kitaip pablogėjusios.
  • Įsirengus poliruoto betono grindis, lengva išlaikyti higienišką aplinką, nes jos neskatina pelėsių augimo. Grindų mažai priežiūros reikalaujančios apdailos dėka, grindų kad valymui pakanka kas savaitinio plovimo šiltu muiluotu vandeniu, taupant laiką, energiją ir pastangas, palyginti su grindimis, kurioms reikia vaško ir sandariklio.
  • Sveikatos asociacija patvirtino, kad grindų danga neleidžia kauptis alergenams, tokiems kaip gyvūnų pleiskanos, dulkės ir dulkių erkutės, kurios klesti kiliminėje dangoje.

Poliruotų betoninių grindų minusai:

  • Poliruotas betonas yra perspektyvus pasirinkimas, tuomet kai tinkamai įvertiname betono būklę. Tam tikras problemas, tokias kaip įtrūkimai, sluoksniavimasis, dulkėjimas, galima ištaisyti, tačiau jei pagrindas yra per giliai, betoną reikės pakeisti arba uždėti išlyginamąjį sluoksnį.
  • Poliruotos betoninės grindys yra jautrios drėgmei ir turi būti tinkamai užsandarintos tiek viršuje, tiek apačioje. Jei skystis prasiskverbs į betono poras, gali atsirasti ir pelėsių, o jei skystis užšaltų, plokštė gali rimtai įtrūkti.
  • Betonas plečiasi ir traukiasi keičiantis temperatūrai, o šie svyravimai yra dar viena galima įtrūkimų priežastis.

Epoksidinės grindys ar Poliuretaninės grindys

Epoksidinės poliuretaninės grindys

Epoksidinės poliuretaninės grindys gali būti gaminamos įvairiausių spalvų. Vienos iš labiausiai paplitusių grindų medžiagų yra epoksidinės derva, poliuretanas ar akrilas.

Epoksidinės dervos pagrindu pagamintos sistemos buvo populiariausios grindų dangos, o plačiai paplitęs šios medžiagos naudojimas daugiausia nulėmė galimų spalvų ir formulių įvairovė.

Epoksidinės grindys Peran SL  yra spalvinga ir savaime išsilyginanti epoksidinės dervos grindų apdaila, idealiai tinkanti šiuolaikinei aplinkai. Ši akį traukianti sistema be jungčių tinka naudoti įvairiose vietose, kuriose yra daug žmonių. Danga yra modernesnė, nes galima išgauti ryškias spalvas.

Epoksidinių dangų privalumai:

  • Epoksidinės dangos išsiskiria daugybe privalumų, padedančių sukurti funkcionalų, higienišką ir lengvai prižiūrimą paviršių.
  • Galima montuoti ir epoksidines sistemas, kurios yra laidžios garams, turi mažą kvapą ir yra ekonomiškos, pasižyminčios puikiomis dulkėms atspariomis savybėmis.
  • Siūloma daugybė epoksidinių dangų  spalvų ir dekoratyvinių efektų, o tai geriausiai parodo beveik neribotas besiūlių dervos  sistemų dizaino galimybes.

Epoksidinių dangų trūkumai:

  • Epoksidinės medžiagos paprastai kietėja lėčiau nei poliuretano ir MMA grindys.
  • Epoksidinei sistemai gali prireikti vieno ar dviejų sandarinimo sluoksnių, kad būtų pašalintas poringumas.

Rustik UV dangos buvo pasirinktos „Siwilai City Club“ Bankoke dėl dekoratyvinių akmeninių kilimų sistemos, kurią sudaro šviesūs natūralūs akmenys, įterpti į skaidrią alifatinę, UV spinduliams atsparią poliuretano dervą, kad būtų sukurta natūraliai atrodanti, patraukli grindų apdaila, tinkama lauko aplinkai.

Maisto gamybos pramonės dangų Flowfresh privalumai:

  • Tikroji poliuretano grindų nauda slypi išskirtinai tvirtoje šios medžiagos savybėje. Dėl hibridinės poliuretano betono chemijos jie yra ypač patvarios ir tvirtos grindų dangos pasirinkimas.
  • Dėl šio patvarumo poliuretanai ilgą laiką išlaikys vientisą, nepralaidžią ir lengvai valomą apdailą.
  • Poliuretanai puikiai atsparūs staigiems ir ekstremaliems temperatūros pokyčiams, taip pat sezoniniams šiluminiams ciklams be įtrūkimų.
  • Poliuretanai dažniausiai dominuoja storesnėje, tvirtesnėje dervos grindų dangos dalyje. Priklausomai nuo sistemos, poliuretano sistemos gali būti montuojamos kaip savaime išsilyginančios arba kaip lyginamieji skiediniai.

Akrilo MMA grindys: Flowfast Quartz, Flowfast Terrosso, Flowfast Coating 

Gavo savo pavadinimą dėl metilmetakrilato katalizatoriaus, kuris yra pagrindinis jų elementas ir suteikia šiai medžiagai šiuos pagrindinius privalumus. Dėl šio tipo, dervos universalumo, akrilo MMA grindų dangos tapo populiarios įvairiuose rinkos sektoriuose.

NASA panaudojo Flowcrete dangoms „dviejų valandų grindų koncepciją“, įdiegdama Fast Cure MMA. Ši greito kietėjimo sistema naudoja naujausią dervos technologiją, kad paruoštas paviršius būtų paruoštas naudoti praėjus vos dviem valandoms po padengimo.

Akrilo MMA grindų dangų privalumai:

  • Akrilo dervos grindys gali visiškai sukietėti greičiau nei per valandą ir gali būti montuojamos esant ypač žemai temperatūrai. Dėl abiejų šių veiksnių jis idealiai tinka pagreitinti statybos grafiką arba grindų dangos atnaujinimo projektą, kurį reikia greitai pakeisti.
  • Šio tipo grindis galima montuoti ant įvairiausių pagrindų, įskaitant betoną, plieną, plyteles, jūros aplinkoje ir ant kitų dervų.
  • Akrilo sistemos grindys pasižymi neįtikėtinu sukibimo stiprumu ir dideliu gniuždymo stipriu bei plačiu temperatūrų diapazonu.
  • Kaip ir kitos dervos medžiagos, jis gali sukelti prabangų estetiką ir būti montuojamas ryškiais, sudėtingais raštais

Akrilo MMA grindų dangų trūkumai:

  • Montuojant grindis jaučiamas stiprus kvapas, tačiau jis yra nekenksmingas ir greitai išnyksta.

Apibendrinant, renkantis poliruotą betoną, nebereikės ieškoti ir montuoti papildomos medžiagos, tačiau tai taip pat lemia pagrindo kokybę, atsižvelgiant į grindų išvaizdą, ilgaamžiškumą ir efektyvumą.

Priešingai, dervos sistemos, medžiagos tipą, storį ir funkcionalumą galima reguliuoti, kad būtų visiškai optimizuotas plotas.

Epoksidinės grindys ar Poliuretaninės grindys

Baltos spalvos grindys

Poliuretano grindys Peran Comfort yra geras pasirinkimas, norint įrengti baltos spalvos grindis. Epoksidinės dervos iš Terrazzo medžiagų sukurs prabangias, baltos spalvos, estetiškos išvaizdos grindis. Poliuretano dangos Peran Comfort yra visiškai atsparios UV spinduliams ir laikui bėgant nepagels. Šios sistemos yra komfortabilios, patvarios ir vientisos.

Su Akrilo MMA dangomis galite nepasiekti tos išvaizdos, kurios norite.

Mikrocementas

Mikrocementas  – danga ieškantiems pramoninio poliruoto betono estetikos. Tai plona danga (paprastai 2–3 mm), turinti gerą sukibimo stiprumą, todėl gali būti dengiama beveik bet kokiam stabiliam pagrindui. Tačiau, kaip rodo pavadinimas, produktas yra cementinis, o ne dervos pagrindu.

Drėgmė

Tiek dervos grindys, tiek poliruotas betonas yra jautrūs drėgmei. Prieš dengiant grindis, verta įsitikinti, kad grindų drėgmės lygis yra nuodugniai patikrintas ir ar jis atitinka gamintojo rekomenduojamus tolerancijos lygius.

Plytelės

Jei neplanuojate nuimti plytelių, gali kilti problema dėl plonos, bet tvirtos dažų ar dervos tipo sistemos. Kad to išvengti, reikia užtikrinti, kad ji sukibtų su pagrindu, nes tokios sistemos gali lengvai sluoksniuotis, įtrūkti ar nusilupti, kai klojama ant plytelių. Vienas iš sprendimų, kuris gana dažnai naudojamas pramoninėse ir komercinėse vietose, yra metilmetakrilato (MMA) sistemos taikymas, nes jie tikrai gerai sukimba su įvairiais substratais. Be to, jei pasirinksite dažų, dervos ar MMA sistemą, įsitikinkite, kad skiedinio linijos buvo tinkamai užpildytos, nes priešingu atveju, dangai nusistovėjus ir sukietėjus, jos gali pasirodyti kaip linijos.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus