visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Eustomos – nuo nuotakų puokščių iki užuojautos vainikų

Eustomos – nuo nuotakų puokščių iki užuojautos vainikų Eustomos – nuo nuotakų puokščių iki užuojautos vainikų

Inesos gėlės: FLOWER SHOP BY INESA gėlių salonai, floristikos mokymas (ARTCITY, UAB)

flowershop.lt

www.floristikoskursai.lt

Eustomos, dar lotyniškai vadinamos Lisianthus, yra populiarios gėlės, kurių galima rasti daugelyje gėlių parduotuvių. Jos vertinamos dėl subtilaus grožio, ilgai žydinčių žiedų ir universalumo kuriant kompozicijas. Šiame straipsnyje aptarsime eustomų savybes ir kodėl jos puikiai tinka bet kurioje gėlių parduotuvėje.

Kas yra eustomos?

Eustomos yra kilusios iš Šiaurės Amerikos ir priklauso gencijoninių (Gentianaceae) šeimai. Jos yra populiarus gėlininkų pasirinkimas ir gali būti įvairių spalvų: baltos, rožinės, violetinės, mėlynos ir levandų. Eustomų žiedai yra švelnūs, trimitų formos, su raukšlėtais kraštais, kurie gėlių kompozicijoms suteikia tekstūros ir gilumo. Jos taip pat pasižymi ilgaamžiškumu vazose, todėl yra mėgstamos tiek gėlininkų, tiek jų klientų.

Kodėl eustomos yra puiki gėlių parduotuvės asortimento dalis?

Eustomos yra universalios gėlės, kurias galima naudoti įvairiose kompozicijose – nuo nuotakų puokščių iki užuojautos vainikų. Dėl savo švelnaus grožio ir švelnių spalvų jos yra populiarus pasirinkimas vestuvėms. Eustomos taip pat gali būti naudojamos kuriant paprastas, elegantiškas kompozicijas ypatingomis progomis, pavyzdžiui, gimtadieniams, jubiliejams ir šventėms. Jos taip pat puikiai tinka tradicinėms kompozicijoms, pavyzdžiui, laidotuvių purkštukams ir karsto apdangalams, kurti.

Be to, eustomos yra ne tik universalios, bet ir gana lengvai prižiūrimos, todėl gėlių parduotuvėse jų priežiūra nereikalauja daug pastangų. Joms reikia nedidelio kiekio vandens ir jas reikėtų laikyti vėsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių. Eustomos taip pat atsparios daugumai kenkėjų ir ligų, o tai reiškia, kad joms rečiau prireiks brangaus gydymo ar specialios priežiūros.

Kaip įtraukti eustomas į puokštės?

Norėdami kuo tinkamiau išsirinkti eustomas savo gėlių parduotuvėje, apsvarstykite galimybę kurti sezonines kompozicijas, kuriose atsiskleistų jų subtilus grožis. Pavyzdžiui, pavasarį eustomas galima derinti su kitomis pastelinėmis gėlėmis, pavyzdžiui, rožėmis ir hortenzijomis, ir sukurti švelnią ir romantišką puokštę. Vasarą eustomas galima derinti su drąsiomis, ryškiomis gėlėmis, pavyzdžiui, saulėgrąžomis ir jurginais, ir sukurti gyvybingesnę ir energingesnę puokštę. Rudenį eustomas galima derinti su šiltais, žemiškais tonais, pavyzdžiui, oranžinėmis ir geltonomis spalvomis, ir taip sukurti jaukią ir kviečiančią kompoziciją. Galiausiai žiemą eustomas galima derinti su visžaliais augalais ir uogomis ir sukurti šventinę kompoziciją.

Apibendrinant galima teigti, kad eustomos yra puikus gėlių parduotuvės priedas. Jos yra universalios, nereikalauja daug priežiūros ir ilgai laikosi vazose, todėl yra populiarus gėlininkų ir jų klientų pasirinkimas. Dėl savo subtilaus grožio ir spalvų įvairovės eustomos gali būti naudojamos įvairiose kompozicijose – nuo vestuvinių puokščių iki užuojautos vainikų. Taigi, kai kitą kartą ieškosite gėlės, kuri jūsų kompozicijoms suteiks tekstūros, gilumo ir elegancijos, pagalvokite apie eustomas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus