visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Ką daryti, kad aistra neišblėstų santykiuose?

Ką daryti, kad aistra neišblėstų santykiuose? Ką daryti, kad aistra neišblėstų santykiuose?

Net ir darnūs ilgalaikiai santykiai nėra apsaugoti nuo kartais pasitaikančios aistros išblėsimo. Jei su vienu žmogumi praleidžiate dieną iš dienos daugybę metų, tikimybė, kad kiekvieną dieną meilės pojūtis bus tas pats, nėra didelė. Tačiau poros gebėjimas įveikti sunkumus padaro ne tik ją darnia pora, bet ir vėl įžiebia tą patį aistros pojūtį, kuris buvo pirmaisiais metais.

Pagrindinės priežastys, kodėl dingsta aistra:

  • Įsisukusi monotonija – santykiai tampa nuspėjami ir nėra jokių netikėtumų. Neveikiate nieko nauja ir įdomaus kartu.
  • Poroje abu greitai įsimylėjote vienas kitą, bet neskyrėte pakankamai laiko, kad iš tikrųjų pažintumėte vienas kitą arba suvoktumėte, jog kažkuris iš jūsų tiesiog bando užpildyti tuštumą dėl ankstesnių santykių.
  • Jaučiate, kad norite geresnio už savo partnerį, nes manote, kad jis nepateisina jūsų lūkesčių, nenorite labiau įsitraukti į santykius.
  • Seksas neteikia malonumo ir jūs tai darote tik iš pareigos, o ne dėl to, kad jaučiate aistrą. Tai tampa mechaniniu veiksmu be intymių glamonių ir meilių prisilietimų.

Kaip palaikyti aistrą santykiuose?

Žinojimas kaip išlaikyti aistrą santykiuose nebūtinai yra natūralus kiekvieno mūsų įgūdis. Todėl tiems, kas svarsto, ką daryti, kad aistra neišblėstų santykiuose arba kaip ją atkurti, pateikiame keletą paprastų, bet vertingų patarimų:

  • Bendraukite. Svarbiausia yra tinkamai iškomunikuoti partneriui apie tai, kaip jaučiatės. Santykiai dažnai pašlyja, nes nebelieka bendravimo. Nekalbėkite bendromis temomis, pavyzdžiui, apie namų ruošos darbus, pirkinius, darbo problemas ir vaikų namų darbus. Vietoje to kalbėkitės apie mėgstamas dainas arba populiaraus serialo siužetą.
  • Greitai spręskite ir sutvarkykite emocines žaizdas. Jei norite išsaugoti aistrą savo santykiuose, niekada nenustokite kalbėtis vienas su kitu, niekada nemiegokite atskiruose kambariuose, bendraukite ir, jei reikia, atsiprašykite. Neleiskite, kad dėl jūsų požiūrio partnerio širdis atšaltų. Priešiškas požiūris yra destruktyvus.
  • Padarykite vieną dalyką, kurį norėtumėte, kad jūsų partneris padarytų. Svarbiausia, kai kalbama apie santykius (ir daugelį kitų gyvenimo sričių): turite kurti tai, ko norite, o ne laukti, kol tai įvyks (arba kol jūsų partneris tai padarys). Jei norite, kad jūsų partneris būtų romantiškesnis, būkite romantiškesnis. Juk iš tikrųjų norite romantiškesnių santykių, taip? Jūs patys galite tai padaryti. Jei namo parnešite gėlių arba sakysite komplimentus savo mylimam žmogui, jam taip pat taps įpročiu daryti tą patį jums. Jei norite, kad jūsų partneris būtų geresnis klausytojas, skirkite jam visą savo dėmesį ir užduokite daugybę papildomų klausimų, kad jis jaustųsi išklausytas.
  • Mylėkitės, kad aistra išliktų gyva. Erotiniai šokiai, seksualūs bodžiai, prisegamos kojinės, užrištos akys… Yra tiek daug dalykų, kuriuos galima daryti pasitelkus fantaziją. Imkitės iniciatyvos. Nesitikėkite, kad partneris jums kada nors tai padarys. Nustebinkite jį ir save miegamajame.
  • Aptarkite savo seksualinius norus. Parodykite partneriui, kaip norite, kad jis jus glamonėtų, papasakokite kur ir kokie yra jūsų malonumo taškai. Ir pašnibždėkite mylimajam nepadorių dalykų, kuriuos norėtumėte išbandyti. Tai neabejotinai atgaivins aistrą jums abiems.
  • Išbandykite ką nors naujo, kad pamatytumėte savo partnerį kitu kampu. Nesvarbu, ar tai būtų atostogų planavimas į šalį, kurioje nė vienas iš jūsų nėra buvęs, ar kortų žaidimas ar ko nors naujo išbandymas miegamajame ar tiesiog kitokio nei įprasta maisto užsakymas. Nauji potyriai sugrąžins tą įsimylėjimo jausmą, kurį patyrėte, kai pirmą kartą viską išgyvenote su partneriu.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus