visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Ką reikia žinoti apie rapsus?

Ką reikia žinoti apie rapsus? Ką reikia žinoti apie rapsus?

Rapsai yra labai vertinga grūdinė kultūra, kuri jau labai ilgus metus yra naudojama Lietuvos žmonių. Šie grūdai jau nuo seno yra naudojami labai universaliais būdais. Iš jų galima ne tik pagaminti maisto produktus žmonėms, bet ir pašerti gyvulius. Maža to, šie grūdai taip pat naudojami alkoholio gamyboje bei farmacijos pramonėje. Toks vienos grūdinės kultūros universalumas padeda žmonėms išgyventi jau daugelį metų.

Kuo toliau, tuo labiau rapsai populiarėja ir vis dažniau yra pastebimi žmonių. Nors vis dar egzistuoja labai daug įvairių mitų, kurie teigia, kad šie grūdai gali būti kenksmingi mūsų sveikatai dėl tam tikrų savo savybių, visgi žmonės įsitikina, kad tai nėra tiesa. Rapsuose gausu įvairių žmogaus organizmui naudingų medžiagų, kurios padeda palaikyti gerą savijautą ir puikią sveikatą. Būtent ši grūdinė kultūra turi labai daug puikių maistinių medžiagų ir vitaminų derinį, kuris stiprina mūsų imuninę sistemą.

Rapsuose gausu įvairių polinesočiųjų riebalų rūgščių. Taip pat, jie labai rekomenduojami žmonėms, turintiems riziką susirgti širdies ar kraujagyslių ligomis, nes juose gausu omega 3, 6 ir 9 riebalų rūgščių. Šioje grūdinėje kultūroje taip pat nemažai vitamino E, kuris ne tik yra labai naudingas širdies bei kraujagyslių sistemai, bet ir padeda palaikyti normalią savijautą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus