visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip apsaugoti medinius laiptus nuo nusidėvėjimo?

Iliustracija: unsplash.com/photos/InZX3OsBHEs Iliustracija: unsplash.com/photos/InZX3OsBHEs

Mediniai laiptai yra gražus priedas bet kokiuose namuose, tačiau dėl nuolatinio naudojimo ir apkrovų, jie taip pat gali susidėvėti. Pavargę ar pažeisti laiptai ne tik, kad neatrodo estetiškai patraukliai, tačiau gali net kelti pavojų...

Laimei, yra keletas būdų, kaip apsaugoti medinius laiptus ir išlaikyti jų gražią išvaizdą bei puikią būklę ilgiau.

Reguliarus valymas

Vienas iš paprasčiausių būdų apsaugoti medinių laiptų estetiką ir konstrukciją – palaikyti jų švarą.

Reguliarus valymas sausa šluoste ir dulkių siurbimas padės pašalinti nešvarumus, kurie gali subraižyti medienos paviršių. Jei reikia, taip pat galite naudoti drėgną šluostę arba švelnų valiklį, skirtą specialiai medinėms grindims. Nenaudokite chemiškai agresyvių valiklių, kurie gali pažeisti apdailą.

Kiliminė danga

Specialūs kilimėliai – dar vienas puikus būdas apsaugoti medinius laiptus. Jie gali padėti sumažinti laiptų nusidėvėjimą, nes kojos, dedamos ant jų ir daiktai, kuriuos nešate, nekontaktuoja su mediena ir jos nebraižo.

Be to, pasirinkti kilimėliai gali suteikti papildomos, skoningos estetikos interjerui ir padėti išvengti paslydimų ir kritimų. Būtinai rinkitės medinėms grindims skirtus kilimėlius, kurie yra tinkamo dydžio, nes per maži ar per dideli kilimėliai neneša naudos.

Aliejus medienai

Nepamirškite naudoti ir papildomų priemonių, kurios skirtos medienos apdailai saugoti. Jas tinka naudoti ir tada, kai ant laiptų pastebite nusidėvėjimo žymes, ir tada, kai tik įsirenginėjate laiptus ar juos atnaujinate.

Štai, pavyzdžiui, Osmo siūlomi aliejai puikiai apsaugo medieną bei pabrėžia jos natūralų grožį arba padengia ją blizgiu sluoksniu. Užsukę čia – https://osmo.lt/produkto-kategorija/vidaus-produktai/grindims-ir-laiptams/ galite rasti ir daugiau aktualios informacijos bei sužinoti, kaip aliejus medienai padės laiptų priežiūrai.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus