visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip prižiūrėti savo batutą?

Kaip prižiūrėti savo batutą? Kaip prižiūrėti savo batutą?

Pigu, UAB

pigu.lt

Įsigijote arba dar tik planuojate įsigyti naują batutą? Neabejojame, kad norite, jog jis tarnautų kaip įmanoma ilgiau! Šiuos ganėtinai brangius, bet itin naudingus daiktus prižiūrėti nėra labai sunku, bet yra keli dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti. Patarimais šiame straipsnyje su mumis pasidalins ekspertai iš Pigu.lt elektroninės parduotuvės!

Visada tikrinkite batuto būklę

Kaip ir daugelio kitų daiktų, šio pirkinio būklę siūloma stebėti nuolat. Vos tik pasirodžius pirmiems problemų požymiams, reikia kuo skubiau imtis taisymo. Štai keli ženklai, kurie parodo, kad batutui jau reikia tvarkymo:

  • Nuolat stebėkite, ar nesusidarė skylės, plyšimai, pavojingi gali būti netgi išsitampymai ar bet kokios kitos batuto gumos deformacijos.
  • Patikrinkite, ar nepasimetė, neatsisegė, nenusilaužė nei vienas segtukas.
  • Labai atidžiai patikrinkite spyruoklių būklę. Sulūžusias spyruokles atpažinti nesunku, bet jūs turėtumėte įsitikinti, ar jos nėra per daug ištampytos ar surūdijusios.
  • Nuolat stebėkite, ar rėmas nėra pernelyg surūdijęs.
  • Apsauginis tinklas gali būti labai lengvai pažeidžiamas, todėl prižiūrėkite ir jo būklę – juk tai yra viena svarbiausių batuto dalių.
  • Jeigu batutas turi ir laiptelius, kartais apžiūrėti rekomenduojama ir juos.
  • Ekspertai rekomenduoja ieškoti ir UV spindulių pažeistų vietų – dažniausiai tos vietos yra pakeitusios spalvą.

Nors paprastai rekomenduojama patikrinimą atlikti kiekvieną kartą prieš lipant ant batuto, turėtų pakakti ir vieno mėnesinio patikrinimo.

Visada laikykitės taisyklių

Paprastai nurodymo rekomendacijos yra nurodytos pirkinio instrukcijoje, tačiau daugeliui jų galioja vienodos taisyklės:

  • Niekada neleiskite vaikams batutu naudotis be suaugusiųjų priežiūros.
  • Visada nusiaukite batus.
  • Stenkitės batutą statyti kuo toliau nuo bet kokių aštrių objektų.
  • Ant batuto jokiu būdų nepalikite jokių permatomų plastikinių ar stiklinių daiktų, nes jie turi priartinamąjį efektą ir tai gali sustiprinti saulės ir UV spindulių įtaką.
  • Jokių daiktų nelaikykite po batutu.

Parinkite tinkamą vietą

Nors šiuolaikiniai batutai yra ganėtinai atsparūs įvairiems gamtos veiksniams, vis tiek rekomenduojame pasirinkti geriausią įmanoma vietą. Venkite tiesioginių saulės spindulių, tiesa, nestatykite šio savo pirkinio po medžiu, kadangi krentančios šakos gali apgadinti šį daiktą. Taip pat siūlome jį statyti toliau nuo įvairių vandens ar ugnies šaltinių: grilių, pirties, purkštukų ar baseino.

Nuolat atlikite valymus

Batutai lengvai renka įvairias dulkes ir purvą, o tai gali smarkiai padidinti nusidėvėjimą. Todėl rekomenduojama nuolatos savo batutą valyti – tiek rėmą, tiek spyruokles, tiek visas kitas dalis. Naudokite šiltą vandenį, šiek tiek muilo ir labai švelnią kempinę. Valymą rekomenduojama atlikti bent jau kartą per mėnesį, nebent gyvenate labai dulkėtoje vietovėje.

Batutą lauke galite palikti ir žiemą, bet valyti jį vis tiek reikia

Šiuolaikiniai batutai yra atsparūs žiemos šalčiams, todėl galite jį be jokių baimių palikti lauke. Tiesa, šiek tiek priežiūros šis daiktas reikalaus net ir šaltuoju metų laiku. Laiko skirti reikės gana nedaug – tiesiog nepamirškite nuvalyti sniego, kuris gali ištampyti pagrindą arba jį net ir prakiurdyti. Lietuvoje žiemą sninga ganėtinai nedaug, bet kartais gali nutikti visko!

Visada pakeiskite pažeistas arba pamestas detales

Jeigu pametėte arba sulaužėte kokią nors batuto detalę, o jis vis dar puikiai veikia ir jums net neatrodo, kad reikia ką nors daryti, tai nereiškia, kad esate saugus. Kiekviena prarasta arba sugadinta detalė reiškia, kad kitoms detalėms krūvio tenka daugiau. Taigi, vos tik pastebėję, kad bent kas nors jūsų batute yra ne taip, kaip turėtų būti, spręskite problemą kaip įmanoma greičiau.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus