visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kodėl pavojinga kabinti automobilio kvepalus ant veidrodėlio?

Kodėl pavojinga kabinti automobilio kvepalus ant veidrodėlio? Kodėl pavojinga kabinti automobilio kvepalus ant veidrodėlio?

Panorėję šiek tiek atsišviežinti automobilio saloną jūs nieko negalvoję galite įsigyti jums patinkančius kvepalus ir juos pakabinti arba įstatyti kur nors salone. Populiariausia vieta automobilio salono kvepalams yra galinio vaizdo veidrodėlis. Šioje vietoje pakabinti oro gaivikliai automobiliams skleidžia kvapą itin efektyviai, o įvairių formų ir spalvų kvapukai puikiai matomi visiems keleiviams. Tačiau, ar žinojote, kad kabinti kvepalus ant galinio vaizdo veidrodėlio yra gana pavojinga? Negana to, tam yra ne viena priežastis.

Stikliniai buteliukai gali pažeisti priekinį stiklą

Vairuotojai dažnai renkasi kvepalus buteliukuose, kurie tiesiog pakabinami ant veidrodėlio. Tačiau, net jeigu kabinant virvutė yra sutrumpinama, lėtai važiuojant per gilias duobes buteliukas gali trenktis į priekinį stiklą, taip jį įskeliant. Negana to, pats buteliukas irgi gali sudužti, akimirksniu išpilant visus kvepalus ant priekinės panelės.

Mediniai buteliukų kamšteliai atsilaisvina

Anksčiau minėti stikliniai buteliukai įprastai būna uždengti mediniais kamšteliais. Ši medžiaga naudojama todėl, nes ji gerai sugeria kvepalus. Tačiau, ilgainiui pribrinkęs medinis kamštelis susitraukia ir atsilaisvina – daugybė vairuotojų yra susidūrę su nutikimu, kai buteliukas netikėtai nukrenta nuo veidrodėlio.

Trukdo matomumui

Galbūt jūs to ir nesureikšminate, tačiau, ant veidrodėlio pakabinti kvepalai sukuria papildomą akląją zoną, ypatingai jei tai kartoninis, eglutės arba kitos formos, kvapukas, užstojantis nemažą dalį vaizdo. Būtent todėl techninės apžiūros metu darbuotojai dažniausiai paprašo nukabinti ant veidrodėlio esančius kvepalus.

Lašantys chemikalai pažeidžia centrinę konsolę

Galiausiai, automobilių kvapukų gamyboje visada naudojami stiprūs chemikalai, kurie kartais gali pradėti lašėti. Dažniausiai po veidrodėliu yra centrinė konsolė, magnetola, pavarų perjungimo svirtis ir kitos svarbios detalės. Lašantys chemikalai ne tik gali pažeisti įvairius paviršius, bet ir pačią elektroniką, todėl būkite itin atsargūs.a

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus