visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kokios lentynos yra patvariausios?

Kokios lentynos yra patvariausios? Kokios lentynos yra patvariausios?

Lentynos yra vienas būtiniausių mūsų gyvenime baldų. Jos reikalingos ir namuose, ir sandėliuose, ir bibliotekose, ir parduotuvėse, ir biuruose, ir muziejuose. Jos yra reikalingos visur. Jas gamina iš medienos lentų ir plokščių, metalo ir plastiko. Lentynos būna atviros arba įtaisytos spintose, sekcijose, kitokiuose balduose. Jose laiko knygas, įvairius daiktus, įrankius, prekes ir kt.

Kaip naudingiau išnaudoti patalpos erdvę, statant joje lentynas?

Kai norisi kuo naudingiau išnaudoti patalpos erdvę, geriausia lubas siekiančias lentynas statyti prie pat durų. Jei reikia, nedideles lentynėles netgi galima pritvirtinti virš skersinės durų staktos. Kai kambaryje statome lentynas palei visą sieną, jos išoriškai pailgina ir pagilina esamą erdvę. O jeigu namuose yra lentyna – sekcija, ja galima atskirti vieną patalpą nuo kitos. Pavyzdžiui, svetainę atskirti nuo prieškambario.

Kaip kambariuose esančias lentynas derinti su jose laikomais daiktais?

Ne tiek yra svarbi lentynų forma, kiek jų spalva ir stilius. Daug lemia ir tai, kaip ir kokie daiktai bus išdėlioti lentynose. Ypač tai svarbu sekcijų ir virtuvės lentynoms. Juk labai daug bendra jų estetinė išvaizda priklauso nuo to, kaip ir kokio dizaino daiktai jose yra išdėlioti. Pavyzdžiui, virtuvėje patariama dailių ir subtilių formų indų nedėti ant gremėzdiškų lentynų, tokiems indams reikalinga turėti indaują su kompaktiškomis, lengvutėmis lentynomis.

O spalvinė lentynų paletė turi pritapti prie bendro interjero.

Kokios lentynos geriausiai tinka daiktų sandėliavimui ir knygų laikymui?

Tiek sandėlyje, tiek garaže, parduotuvėje ar bibliotekoje pačios patikimiausios yra metalinės lentynos. Jos vertos dėmesio už tai, kad tikrai yra labai patvarios, todėl ilgaamžės. Be to, jos yra labai dekoratyvios. Tokios lentynos gali būti jungiamos tarpusavyje. Pastatomas lentynas galima išskaidyti ir į atskirus, mažesnius stelažus.

Į jas galima sukrauti vazonines gėles, įvairius įrankius, buities reikmenis, kitus ūkyje praverčiančius rakandus. Daug reikšmės turi ir tai iš kokio metalo lentynos yra pagamintos. Pavyzdžiui, jei aliumininės lentynos ir yra labai lengvos, vis dėlto jos nėra tokios tvirtos kaip lentynos pagamintos iš nerūdijančio plieno.
 
 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus