visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūšys – kuo jos naudingos mūsų organizmui?

Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūšys – kuo jos naudingos mūsų organizmui? Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūšys – kuo jos naudingos mūsų organizmui?

NeoLife nepriklausomas konsultantas Rimvydas Bajorinas

provitaminai.lt

Omega-3 pasiūla itin didelė, tačiau kaip susigaudyti plačiame papildų asortimente? Žmogaus organizmas pats nepasigamina omega-3 polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, todėl jos yra gyvybiškai svarbios mūsų sveikatos būklei. Kaip išsirinkti tikrai kokybiškus maisto papildus, kurie suteiktų maksimalią naudą?

Pradėkime nuo to, kad omega-3 sudaro 8-nios riebalų rūgštys, iš kurių kiekviena prisideda prie teigiamo poveikio organizmui, o visos kartu veikia sinergiškai. Dažniausiai akcentuojamos pirmosios trys, kurios yra naudojamos žuvų taukų papilduose.

8-nios omega-3 riebalų rūgštys:

ALR – alfa linoleno – pirminė omega-3 riebalų rūgštis, priskiriama nepakeičiamosioms. Iš alfa linoleno gali būti gaunamos kitos riebalų rūgštys, tokios kaip DHR ir EPR. Tai sudėtingi procesai, todėl pakanka žinoti, kad šios rūgšties organizmas pats negamina ir ją reikia gauti su maistu. Labiausiai polinesočiųjų riebalų rūgštys reikalingos širdžiai, smegenims ir akims;

DHR – dokozaheksaeno;

EPR – eikozapentaeno;

ETR(3) – eikozantrieno;

ETR – eikozantetraeno;

HPR – heneikozanpentaeno;

SDR – stearidono.

Kas vyksta organizme, jei mitybos racione nepakanka omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių?

Ilgus metus žmogaus organizme gali vystytis lėtiniai uždegimai, apie save primindami alergijomis, lėtiniu nuovargiu, odos problemomis, plaukų slinkimu ir t.t. Lėtiniai uždegimai gali peraugti į širdies ir kraujagyslių ligas, diabetą, nutukimą, Alzheimerį ar net vėžį. Pasekmės gali susiformuoti tiek dėl nepakankamos mitybos, tiek dėl streso, žalingų įpročių, oro užterštumo ir pan.

Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgštys yra vienos iš būtiniausių žmogaus organizmui kovoje su lėtiniais uždegimais. Idealu jas papildyti ir antioksidantais, flavonoidais, vitaminais bei mineralais. Apie tai informacijos tikrai nemažai, tačiau ar žinote, kad dar vienas pavojus žmogaus organizmui slypi omega-3 ir omega-6 disbalanse.

Omega-6 riebalų rūgšties perteklius taip pat sukelia lėtinius uždegimus. Norint to išvengti, rekomenduojama sumažinti greito maisto, prisotinto cukrumi ir riebalais vartojimą. Vietoje jo rinktis produktus, kuriuose yra omega-3 riebiųjų rūgščių. Pavyzdžiui, atlantines lašišas ir skumbres, vaivorykštinį upėtakį, ispaninio šalavijo ir linų sėklas.

Deja, dalis lašišų, tiekiamų prekybos centrams, auginamos žuvų fermose, kuriose joms skiriami įvairūs preparatai. Jūroje laisvai gyvenančios žuvys kaupia toksinus, kuriais užterštas vanduo. Tad kasdieninę mitybą praturtinę Omega-3 rūgštimis, tikrai neapsiriksite. Tik atkreipkite dėmesį, kad pasirinkote kokybiškus žuvų taukus, kuriuose yra Jums taip reikalingos visos 8-nios riebalų rūgštys. Būtent tokių produktų rinkoje rasite nedaug.

„NeoLife Omega-3 Salmon Oil Plus“ žuvų taukai – viena iš išimčių  maisto papildų rinkoje. Šiuose papilduose yra VISA polinesočiųjų riebalų rūgščių šeima!

„Omega-3 Salmon Oil Plus“ žuvų taukai yra itin kokybiškas „NeoLife“ mokslininkų sukurtas produktas, kuriame kruopščiai atrinktos žaliavos ir pažangiomis technologijomis iš jų pašalintos kenksmingas medžiagos.

Pasak atliktų mokslinių tyrimų, dėka pilno riebalų rūgščių komplekso, vartojant „Omega-3 Salmon Oil Plus“ žuvų taukus, vos per 8 savaites tiriamųjų uždegimo indeksas sumažėjo 68%. Pilnas 8-nių omega-3 riebalų rūgščių kompleksas užtikrina efektyvesnį teigiamą poveikį organizmui: palaiko širdies, kraujagyslių, regos veiklą ir gali padėti didinti organizmo atsparumą lėtiniams uždegimams. „Omega-3 Salmon Oil Plus“ žuvų taukus organizmas gerai įsisavina ir omega-3 rūgštys patenka į ląstelių membranas.

Ar galima atsisakyti žuvų ir kitų produktų, turinčių omega-3, vartojant „Omega-3 Salmon Oil Plus“? Deja, ne. Ne veltui visur akcentuojama, kad maisto papildai neatstoja nei pusryčių, nei pietų, nei vakarienės. Vis tik šiuolaikiniame pasaulyje aukštos kokybės papildai jau labai rekomenduojami, nes organizmas negauna iš mitybos reikiamo kiekio maistinių medžiagų, kaip anksčiau, kai nebuvo tokio užterštumo ir apdoroto maisto.

„NeoLife Omega-3 Salmon Oil Plus“ žuvų taukus rasite el. parduotuvėje Provitaminai.lt.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus