visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pirmasis A++ energinės klasės modulinis namas – sudrebimo modulinių pastatų rinką

Pirmasis A++ energinės klasės modulinis namas – sudrebimo modulinių pastatų rinką Pirmasis A++ energinės klasės modulinis namas – sudrebimo modulinių pastatų rinką

RYTERNA MODUL, UAB

www.rmodul.lt

Viena iš modulinių namų statybos lyderių Lietuvoje bendrovė „Ryterna Modul“ nesenai pristatė pirmąjį šalyje aukščiausios energinės klasės A++ modulinį namą „Vmodul.lt“, kuris galima sakyti, tapo tikru perversmu modulinių pastatų rinkoje.

„Esame pirmieji Lietuvoje gebantys projektuoti bei gaminti A++ klasės modulinius namus ir pristatyti juos savo klientams. Nuolat stengiamės tobulėti ir diegti naujoves, dėl šios priežasties turime galimybę pateikti rinkoje dar nematytus sprendimus, kurie yra vertinami ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje“, – teigiama „Vmodul.lt“ modulinio namo aprašyme.

Pirmasis A++ energinės klasės modulinis namas

Privalumų siūlo ieškoti ne kainoje

Fiksuota projekto kaina, aiškūs gamybos ir statybos terminai – tai vieni iš modulinių namų privalumų. Tačiau modulinių namų įrengimo kainos yra panašios į tradicinės individualaus namo statybos kainas ir nevertėtų turėti iliuzijų, jog pasirinkus modulinį namą pavyks daug sutaupyti.

„Įsivaizduokite, kiek rūpesčių atkristų siekiant dabar pasistatyti namą: susirasti rangovą, kuris kokybiškai atliks darbus, pasamdyti apdailos meistrus, kuriems visuomet siekiama „nepermokėti“. Dėl to meistrai kartais atvyksta pas jus į objektą, o kartais nepasirodo, kad ir visą savaitę. Atsiradus brokui, reikia prisiminti, kas tuos darbus atliko ir bandyti tą žmogų ar įmonę surasti.

Pats rinkčiausi mažiau galvos skausmo ir daugiau mėgavimosi gyvenimu. Be to, jeigu šiandien namą statytis ne pačiam, viskas galų gale sueina į panašią kainą, tačiau sutaupote „kosmosą“ laiko.

Moduliniai namai yra lygiaverčiai pagal kainą, lyginant juos su kitu tokio pat medžiagiškumo būstu, kadangi sienoms, apdailos medžiagoms naudojamos tos pačios medžiagos, kaip ir mums įprastuose būstuose. Taigi, negalime pasiūlyti produkto pigiau, nes negauname nuolaidų iš tiekėjų, vien dėl to, kad statome modulinį namą“, – sako „Ryterna Modul“ rinkodaros vadovas Vainius Gabalis.

Daug kas dar mano, jog moduliniai namai visuomet yra gaminami iš jūrinių konteinerių, tačiau tai netiesa.

„Panaudojus Lietuvoje įprastas statybines medžiagas ir neprasitarus, kad namas yra modulinis, įvardyti koks konstrukcijos metodas buvo pasirinktas namo statybai, būtų sudėtinga. Žinoma, pradėjus namą ardyti ir gręžioti, taptų aišku, kad jis nemūrinis“, – sakė „Ryterna Modul“ atstovas.

Pirmasis A++ energinės klasės modulinis namas

„Vmodul.lt“ – tvarus modulinis namas

Naujasis „Vmodul.lt“ modulinis namas skirtas žmonėms, norintiems persikelti iš buto į nuosavą namą, taip pat tiems, kas jau dabar turi įsigyjęs namų valdos sklypą, tačiau taip ir neprisiruošė statyti namo.

Galimos trys šio modelios versijos: 76 m² (namas sudarytas iš 3 modulių, puikiai tinkantis mažai šeimai); 100 m² (namas sudarytas iš 4 modulių, kuriame rasite 3 atskirus miegamuosius); 125 m² (namas sudarytas iš 5 modulių. Ypač erdvi svetainė bei 3 miegamieji kambariai).

„Viena iš pagrindinių tokio namo ypatybių, tai kad įsipareigojame namą pristatyti į vietą ne vėliau kaip per 6 mėn nuo sutarties pasirašymo, jei per tą laiką klientas spėja atlikti namų darbus (pasiruošti pamatus, susiderinti ir atsivesti komunikacijas).

Taip pat, nemažiau svarbus dalykas fiksuota kaina, sutartyje pasirašyta kaina nebekis, kas yra dažna įprastų statybų praktika kur pradinė sąmata ženkliai skiriasi nuo baigto namo sąmatos. Namas gali būti statomas 365 dienas per metus optimaliomis statyboms sąlygomis, todėl bendra namo kokybė yra geresnė ar bent jau identiška namui pastatyti geromis oro sąlygomis“, – tvirtino V. Gabalis.

Pirmasis A++ energinės klasės modulinis namas

Priklausomai nuo kliento poreikių, šio modulinio namo komunikacijoms įrengti naudojami miesto arba lokalūs tinklai. Siekiant A++ energinės klasės, projekto metu teko atsisakyti židinio erdvės, nes tai neatitiko keliamų reikalavimų.

Namo savininkai galės rinktis, ar įsirengti ant stogo saulės elektrinę. Ją galima integruoti tiek į pačio namo stogą, tiek ir yra galimybė įrengti terasos stogą, naudojant saulės paneles, kas leistų generuoti elektros energiją šviesiuoju paros metu.

„Tvarumas buvo vienas iš mūsų tikslų siekiant įvesti šį produktą į rinką. Tvarūs sprendimai prasideda vien tik tame, kad namas yra gaminamas gamykloje, todėl didžioji dalis medžiagų nevyksta atskiru „reisu“ į statybos vietą (kas būtų jeigu statytume namą sklype), o yra pristatomos kartu su kitomis medžiagomis, taip sumažindami taršą jau pirmajame žingsnyje.

Vėliau statybos metu yra naudojamas tik reikiamas kiekis medžiagų, taip sumažinant likučių ir taršos kiekį statybos procese. Taip pat mažinama ir triukšmo tarša, kadangi pagrindiniai darbai atliekami gamykloje. Jūsų būsimiems kaimynams nereikės kęsti statybų triukšmo, statybinėmis šiukšlėmis nėra teršiama aplinkui namus, o pats modulinio namo surinkimo procesas kliento sklype trunka iki savaitės“, – teigė V. Gabalis.

Pirmasis A++ energinės klasės modulinis namas

Daugiau informacijos apie šį A++ energinės klasės „Vmodul.lt“ modulinį namą rasite čia: vmodul.com/lt/

Plačiau apie „Ryterna Modul“ veiklą skaitykite čia: rmodul.lt

Straipsnis parengtas pagal: Structum.lt. Modulinių namų rinką sudrebino pirmasis A++ energinės klasės modulinis namas.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus