visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Saulės kontrolės sistemos – funkcionalios ir dekoratyvios fasado užsklandos, reguliuojančios pro langą patenkančią šviesą

Saulės kontrolės sistemos – funkcionalios ir dekoratyvios fasado užsklandos, reguliuojančios pro langą patenkančią šviesą Saulės kontrolės sistemos – funkcionalios ir dekoratyvios fasado užsklandos, reguliuojančios pro langą patenkančią šviesą

Barema rytai, UAB

baremarytai.lt

Saulės kontrolės sistemos – ne tik modernus sprendimas. Tai  – funkcionalios ir dekoratyvios fasado užsklandos, reguliuojančios pro langą patenkančią šviesą. Svarbu ne tik tai, kad sistemą paprasta valdyti, bet ir tai, kad tinkamai sumontuota ji nesumažina šviesos patekimo į patalpą, neaukojamas patogumas gauti dienos šviesą, bet sumažinamos išlaidos komforto sąlygoms užtikrinti – nereikia patalpose montuoti kondicionieriaus, norint atvėsinti ją karčiausiomis vasaros dienomis.

Saulės kontrolės sistemos

Saulės kontrolės sistemos – sprendimas ir naujiems, ir renovuojamiems namams

UAB „Barema Rytai“ saulės kontrolės sistemos skirtos ir gali būti pritaikytos ne tik naujų, bet ir renovuojamų pastatų fasadams.

Saulės kontrolės sistemų naudojimas ypač aktualus pastatuose, kurių didžiąją fasado dalį sudaro stiklas, tai gali būti:

  • Modernūs biurai, prekybos centrai, mokslo centrai, galerijos
  • Senamiesčio parduotuvės su vitrinomis.
  • Pastatai su dideliais langais, vitrinomis, stiklinėmis sienomis.
  • Pastatai, kuriems reikalinga stiklinio fasado apsauga nuo saulės ir norima turėti galimybę lengvai kontroliuoti spindulių srautą.

Saulės kontrolės sistemos

Atsižvelgdama į kliento poreikius, UAB „Barema Rytai“ siūlo įvairaus sudėtingumo fasadines saulės kontrolės sistemas, atitinkančias modernius ir įvairius funkcinius techninius reikalavimus. Bendrovės asortimentas beveik neribotas – skirtingos spalvos, subtilios bei stilingos vizualinės formos, įvairūs dydžiai, tipai padidina sistemų pritaikymo galimybes. Be to, kiekvieną kartą pagal kliento poreikius ir reikalavimus derinamas individualus projektavimas. Kaip ir dera, UAB „Barema Rytai“ asortimentas vis tobulinamas. Įmonėje dirbantys konsultantai nestokoja laiko konsultacijoms, nuolatos domisi naujausiomis tendencijomis.

Saulės kontrolės sistemos

Lamelės iš aliuminio – itin tvirtas ir patikimas sprendimas

 

Praktiškiausios ir populiariausios saulės kontrolės sistemos yra tos, kurių lamelės, kaip ir UAB „Barema Rytai“, gaminamos iš aliuminio. Aliuminis – lengvas metalas, todėl lamelių ilgis, juostelių plotis bei storis praktiškai neribojami. Medžiaga labai tvirta ir patikima, išsiskiria antikorozinėmis savybėmis. Beje, ši savybė leidžia sumažinti ir net visiškai nenaudoti išorinės izoliacijos. Taip pat jis neblunka, prireikus sistemas visiškai nesudėtinga nuvalyti paprasčiausiomis priemonėmis. Medžiaga taip pat užtikrina ilgą konstrukcijų eksploatavimo laiką.

 

Saulės kontrolės įrenginys – ne tik apsauga nuo saulės, tai – ir papildomos modernių architektūrinių sprendimų galimybės

Saulės kontrolės sistemos gali būti itin šiuolaikiška pastato dekoro detalė. Nesunkiai montuojamos sistemos gali būti naudojamos technologiniams įrenginiams ar nepatrauklioms angoms uždengti, triukšmui slopinti. Iš lamelių galima formuoti ne tik uždangą, bet ir stogelius, galerijas, atitrauktas nuo fasadų, įvairius fasado dekoro elementus. Jos paslėps šiukšlių konteinerį, neišvaizdų sandėliuką, aptvers lauko laiptinę, sumažins triukšmą, sklindantį iš pastato, kuriame, pavyzdžiui, veikia triukšmingas generatorius. Tai suteikia įvairių galimybių kurti architektams.

Saulės kontrolės sistemos

Faktai apie saulės kontrolės sistemų sudedamąsias dalis – lameles

Lamelės yra pagrindinės saulės kontrolės sistemų detalės – patvarios juostos, iš kurių sudaromi segmentai, montuojami prie pastatų fasadų.

  • Aliuminio lamelės yra ilgaamžės, tvirtos, pasižymi antikorozinėmis savybėmis ir nereikalauja techninės priežiūros.
  • Reguliuojamos lauko lamelės suteikia galimybę valdyti saulės spinduliuotės bei šviesos srautą, patenkantį į patalpas.
  • Iš lamelių sudarytos sistemos gali būti judamos ir nejudamos – stacionarios.
  • Lamelės gali būti skirtingų formų ir spalvų, ko dėka sukuriama ir neįprastos formos, nestandartinė lauko fasado apsauga nuo saulės.
  • Lamelės, pagamintos iš aliuminio yra praktiškiausios dėka tokių savybių kaip neribojamas lamelių ilgis, plotis, storis.
  • Aliuminio lamelės yra tvirtos, pasižymi antikorozinėmis savybėmis

Saulės kontrolės sistemos
 

Kaip valdomos saulės kontrolės sistemos?

UAB „Barema Rytai“ saulės kontrolės sistemoms būdingas itin funkcionalus valdymas, kuris gali būti sujungtas su viso pastato sistemų valdymu ir įvairiai formuojamas. Judamosios saulės kontrolės sistemos leidžia reguliuoti lameles taip, kad jos tik tam tikrose vietose būtų mažiau arba daugiau atsivėrusios. Todėl ta pati stiklinė siena vienur gali būti pralaidi saulės spinduliams, kitur spindulius blokuoti.

Saulės kontrolės sistemos gali būti valdomos dviem būdais:

  • Rankiniu būdu valdomos saulės kontrolės sistemos pareikalaus kaskart prieiti prie stiklo ir pasinaudoti ten esančiu valdymo mechanizmu.
  • Automatizuotu būdu reguliuojamą saulės kontrolės sistemą galėsite valdyti per atstumą. Kontrolės mechanizmai galės būti integruoti į kitus pastatų sistemų valdymo centrus.

Saulės kontrolės sistemos

Kokią naudą teikia saulės kontrolės sistemos?

 

Kontroliuojamas spindulių srautas į patalpas, naudojant išorinę pastatų apsaugą nuo saulės, suteikia akivaizdžių privalumų:

 

  • Išorėje, o ne viduje pritvirtintos apsaugos sulaiko net iki 80 proc. pro langą patenkančios saulės energijos, lyginant su viduje montuojamų žaliuzių efektyvumu.
  • Kitaip nei esant vidinėms žaliuzėms, sumontavus išorinę pastatų apsaugą nuo saulės, oras tarp lango ir apsaugos neįkaista. Todėl neatsiranda įtaka kambario temperatūrai. Vasarą galima palaikyti net iki 9 laipsnių vėsesnę temperatūrą pastato viduje, lyginant su temperatūra, kai nuo saulės apsaugo vidinės žaliuzės.
  • Kai patalpose bus vėsiau, mažės išlaidos dėl oro kondicionierių.
  • Kuriamas modernus architektūros sprendimas.
  • Galima apsaugoti baldus, kilimus, sienas, odos apmušalus nuo saulės spindulių ir spalvų blukimo.
  • Užtikrinsite didesnį namų, biuro, parduotuvės ar kitos erdvės privatumą.

Saulės kontrolės sistemos

Saulės kontrolės sistemų ir fasadinių žaliuzių skirtumai

Lauko fasado apsaugą nuo saulės galite užtikrinti tiek naudodami fasadines žaliuzes, tiek modernesnį sprendimą – saulės kontrolės sistemas (lameles). Kokie pagrindiniai skirtumai tarp jų?

  • VALDYMAS. Saulės kontrolės sistemos pasižymi funkcionaliu valdymu, kuris gali būti sujungtas su viso pastato sistemų valdymu. Įprastos lauko žaliuzės yra reguliuojamos rankiniu ar automatiniu būdu.
  • MONTAVIMAS. Fasadinės žaliuzės būna horizontalios, montuojamos viršuje virš langų, durų ar sienų. Saulės kontrolės sistemos suteikia platesnes montavimo galimybes.
  • SPINDULIŲ PRALAIDUMAS. Saulės kontrolės sistemos turi daugiau galimybių valdyti jų uždarumą ir pralaidumą spinduliams. Net ir nedideliame apsaugų plote vienas lameles galima laikyti atvertas, kitas užvertas. Fasadinės žaliuzės taip pat gali keisti kampą, tačiau reguliavimas nėra toks individualus: tai pačiai komandai paklūsta didelė grupė žaliuzės juostų.
  • GAMYBOS MEDŽIAGA. Saulės kontrolės sistemos yra gaminamos iš patvaraus EKSTRUDUOTO aliuminio, kuris užtikrina ilgą metalinių konstrukcijų tarnavimo laiką, atsparumą užklupus blogoms oro sąlygoms. Fasadines žaliuzes sudaro plokšti profiliai, pagaminti iš aliumininės 0,21 mm – 0,42 mm storio skardos, padengti dažais, kurie apsaugo profilį nuo mechaninio bei atmosferinio poveikio.

 

Saulės kontrolės sistemos

Taigi, su „Barema Rytai“ saulės kontrolės sistemomis lengvai reguliuosite spindulių patekimą į patalpas, taip ne tik patogiau gyvensite, bet ir sumažinsite išlaidas komforto sąlygoms užtikrinti – nebereikės patalpose montuoti kondicionieriaus norint atsivėsinti karčiausiomis vasaros dienomis.

Saulės kontrolės sistemos gali būti įvairių tipų, dydžių bei spalvų. Patyrę UAB „Barema Rytai“ specialistai visuomet padeda pasirinkti tinkamiausią žaliuzių formą, atlikti matavimo, montavimo ir priežiūros darbus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus