visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Skiepai nuo meningokokinės infekcijos naudojant Bexsero vakciną

Skiepai nuo meningokokinės infekcijos naudojant Bexsero vakciną Skiepai nuo meningokokinės infekcijos naudojant Bexsero vakciną

Vaikų klinika PAGALBA MAŽYLIUI, UAB

www.pagalbamazyliui.lt

PAGALBA MAŽYLIUI – tai šiuolaikiška, sėkmingai dirbanti ir savo veiklą plečianti asmens sveikatos priežiūros įstaiga, kurioje dirba patyrę savo srities specialistai, besirūpinantys mažųjų pacientų ir būsimųjų mamyčių sveikata, bei naudojama moderni medicininė įranga ir atliekami visi reikiami tyrimai (tiek klinikoje, tiek pacientų namuose).

Klinikoje mažieji pacientai yra skiepijami nuo meningokokinės infekcijos, naudojant patikimą „Bexsero®“ vakciną (aktyviai imunizacijai nuo infekcinių meningokokinių ligų, sukeltų B grupės Neisseria meningitidis).

„Bexsero“ yra B grupės meningokokų vakcina, į kurios sudėtį įeina keturi skirtingi komponentai iš bakterijos B grupės Neisseria meningitidis paviršiaus.

„Bexsero“ skiriamas asmenims nuo 2 mėnesių amžiaus ir padeda apsisaugoti nuo ligos, kurią sukelia bakterija B grupės Neisseria meningitidis. Šios bakterijos gali sukelti sunkias, kartais pavojų gyvybei keliančias infekcines ligas, pvz., meningitą (galvos ir nugaros smegenų dangalų uždegimą) ar sepsį (kraujo užkrėtimą).

Didžiausias pavojus tame, kad meningito liga labai greitai progresuoja ir praėjus parai nuo pirmųjų simptomų atsiradimo žmogus gali mirti. Dažniausi meningokokinės infekcijos simptomai yra vėmimas, karščiavimas, stiprus galvos skausmas, skaudamas sustingęs kaklas, jautrumas šviesai, didelis mieguistumas, išbėrimas (ne visada), traukuliai, sutrikimas.

Sepsio simptomai: karščiavimas, vėmimas, galūnių, sąnarių arba raumenų skausmas, šaltos rankos ir kojos, drebulys, išblyškusi arba išmarginta oda, tankus kvėpavimas arba dusimas, nedidelis neiškilus arba iškilus smulkus bėrimas raudonais arba violetiniais taškais, kurie plinta į didesnes raudonas dėmes arba violetinius odos pažeidimus, didelis mieguistumas, sutrikimas.

Dažniausiai meningokokine infekcija netikėtai suserga iki tol buvę sveiki žmonės. Meningokokinę bakteriją žmonės lengvai perduoda vieni kitiems oro - lašeliniu būdu, pavyzdžiui, kosėdami, čiaudėdami ir per tiesioginį kontaktą.

„Bexsero“ yra pirmoji vakcina pasaulyje nuo B grupės meningokokinės infekcijos, skirta visoms amžiaus grupėms, taip pat ir kūdikiams nuo 2 mėnesių amžiaus, kurie priskiriami pažeidžiamiausiai asmenų kategorijai. Vakcina veikia stimuliuodama natūralų žmogaus organizmo pasipriešinimą infekcijai. Taip apsisaugoma nuo ligos. Dėl vakcinacijos rekomenduojame konsultuotis su gydytoju.

Skiepai nuo meningokokinės infekcijos su Bexsero vakcina

PAGALBA MAŽYLIUI įsteigta ir savo veiklą pradėjo 1999 metais. Bendrovė nuo pat veiklos pradžios orientavosi į paslaugų teikimą pacientų namuose ir buvo viena pirmųjų tokio pobūdžio paslaugas teikianti privati bendrovė Vilniuje.

Bendrovė veiklos pradžioje teikė antrines vaikų ligų gydytojo paslaugas. Plėtojant veiklą, Bendrovė pradėjo teikti ir vaikų kardiologo, vaikų neurologo, vaikų ortopedo-traumatologo bei slaugytojų ir masažuotojų paslaugas. Siekiant toliau plėsti teikiamas paslaugas, pradėtos teikti ir akių ligų bei LOR gydytojų ir gydytojų echoskopuotojų paslaugos. Mūsų veiklos įvertinimas – didėjantis pacientų skaičius, pasitikėjimas dirbančiais specialistais.

Skiepai nuo meningokokinės infekcijos su Bexsero vakcina

Paslaugos teikiamos pacientų namuose ir PAGALBA MAŽYLIUI klinikoje, esančioje adresu: Senasis Ukmergės kelias 50A, Vilniaus r. sav.

Išsamesnė informacija ir registracija – darbo dienomis nuo 8 val. iki 19 val., Tel. 85 250 6010; Mob. 8620 40 414

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus