visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

SOUDAL langų sistema SWS – šiltas langų montavimas

SOUDAL langų sistema SWS – šiltas langų montavimas SOUDAL langų sistema SWS – šiltas langų montavimas

SOUDAL, UAB

www.soudal.lt

„SOUDAL“ langų sistema „SWS“ arba „šiltas langų montavimas“ – tai langų montavimo ir sandarinimo sistema, pagrįsta garo izoliacinėmis  juostomis ir skystomis mastikomis.

Teisingas (šiltas) langų montavimas yra itin svarbus komfortui pastato viduje. Prasto sandarumo lango rėmo ir sienos jungtyje pasekmės  tai: nėra apsaugos nuo šalčio, triukšmo ir vandens. Drėgnos izoliacinės medžiagos pasekmė tai šilumos tiltelių susidarymas aplink langą, taip gali būti prarandama 20% šilumos.

Soudal langų sistema SWS

„SWS“, kas tai?

Patikimas sprendimas, ženkliai pagerinantis pastato energinį efektyvumą – „Soudal Window System“ („SWS“), sertifikuota ITB (pastatų tyrimo institute), bandymo protokolai IFT (Rosenheim).

„Soudal Window System“ atliktas trisluoksnis langų montavimas (vadinamas šiltu langų montavimu), t.y. efektyvus ir ilgalaikis langų užsandarinimas montavimo vietoje. „Soudal Window System“ minimalizuoja vandens garų kondensacijos riziką šiltinimo sluoksnyje aplink langą ir šilumos tiltelio susidarymą. Tai yra efektyviai apsaugoma
nuo šilumos nuostolių pastate, prisidedant prie ženkliai mažesnių šildymo sąskaitų ir pagerinant klimatą patalpose.

Šilto lango montavimo sistema paremta principu „sandariau viduje nei išorėje“ ir susideda iš trijų tarpusavyje suderintų sluoksnių su griežtai apibrėžtomis funkcijomis: šilumos/garso izoliacijos sluoksnis, vidinis sandarinimas ir išorinis sandarinimas.

Kodėl verta pasirūpinti šiltu langų montavimu?

Soudal langų sistema SWS

Geresnis šiluminis komfortas patalpoje

Trisluoksnis montavimas naudojant „SWS“ sistemos komponentus, yra patikima ir šilta langų montavimo sistema, kuri garantuoja sandarų langų montavimą, efektyviai apsaugo nuo nekontroliuojamo šilumos nutekėjimo iš pastato. Šio sprendimo privalumai jaučiami ne tik objekto naudotojams, bet ir aplinkai. Kuo mažiau energijos sunaudojame pastato šildymui žiemą, tuo mažiau teršalų išmetama į atmosferą.

Soudal langų sistema SWS

Akustinis komfortas

Sandarus langų montavimas tai geras izoliacijos lygis, bėgant laikui putos nesuyra ir garso izoliacija kambaryje išliks gera. Kambaryje garso izoliacija bus išlaikyta.
Investicija į gerų parametrų langus ir šiltą jų montavimą garantuoja, kad namuose bus tylu, o lauke nesigirdės iš vidaus sklindantis triukšmas ir garsai.

Soudal langų sistema SWS

Be pelėsio ir grybelio

Dėka teisingai sumontuotų langų patalpoje bus lengvai pasiekiamas higienos standartas, nebus pelėsio ir grybelio. „Soudal SWS“ sistema apsaugo nuo drėgmės kondensacijos termoizoliaciniame sluoksnyje, o tai savo ruožtu pašalina tokias problemas kaip grybelio ir pelėsio augimas ant langų rėmų ar dažų atsisluoksniavimo nuo sienų ir lubų.

Soudal langų sistema SWS

Mažesnės išlaidos, susijusios su pastato šildymu

Šilto langų montavimo sistema taip pat didina namų ūkio santaupas. Sandarus langų montavimas palengvina racionalų šilumos energijos taupymą name ar bute, o tai reiškia daug mažesnes sąskaitas už šildymą.

Montavimo sluoksniai

Pateikiami lango skerspjūviai parodo tris atskirus sluoksnius. Susipažinkite su kiekvieno iš jų funkcijomis.

1 sluoksnis

IŠORINIS

Garams pralaidus siūlės sandarinimas

Soudal langų sistema SWS

„Soudal Window System“ išorinio sluoksnio funkcija yra apsaugoti vidurinį sluoksnį, t. y. poliuretano putas, nuo oro sąlygų poveikio, dėl kurių putos gali sudrėkti. Dėl išorinio ir vidinio sandarinimo vidurinis sluoksnis išlieka sausas ir nepraranda savo izoliacinių savybių.

Atsparumas išoriniams veiksniams ir atmosferos reiškiniams, rėmo ir angokraščio jungties apsauga nuo šių reiškinių poveikio.

Jungties apsauga nuo lietaus vandens patekimo.

Drėgmės, kuri gali būti viduriniame sluoksnyje, pasišalinimas į išorę.

2 sluoksnis

VIDURINIS

Siūlės šiluminė ir garso izoliacija

Soudal langų sistema SWS

Šiltų langų montavimo sistemoje SWS“, vidurinis apšiltinimo sluoksnis pagamintas iš puikiais šilumos ir garso izoliacijos parametrus turinčių poliuretano putų, kurios pilnai užpildo tarpą tarp staktos ir angokraščio. Tačiau jos gali suirti, jei į jas prasiskverbia drėgmė. Todėl labai svarbu apsaugoti izoliacinį sluoksnį iš abiejų pusių.

Lango jungties su siena šiluminė ir akustinė izoliacija.

λ koeficientas: 0,0345 W / (m * K).

Labai mažas apskaičiuotas šilumos laidumo koeficientas U <0,434 W / (m²K) sujungimui, kurio sandarinimo gylis yra 82 mm.

Triukšmo slopinimo galimybė 10-20 mm pločio jungties Rw> 63 dB, Ra1> Rw + C = 63 + (- 1)> 62 dB, Ra2> Rw + Ctr = 63 + (- 4)> 59 dB.

3 sluoksnis

VIDINIS

Garams nelaidus siūlės sandarinimas

Soudal langų sistema SWS

„Soudal Window System“ vidinio sandarinimo paskirtis – apsaugoti vidurinį sluoksnį nuo drėgmės prasiskverbimo iš pastato vidaus. Jis pagamintas iš garams nepralaidžios medžiagos.

Juostos sandariai atskiria garus esančius patalpos viduje nuo išorės. Putos išlieka sausos, taip sumažėja energijos nuostoliai.

Sulaiko nekontroliuojamus oro srautus.

Tai apsaugo nuo skersvėjų susidarymo.

Tai sumažina vandens garų kondensaciją jungtyje.

Tai leidžia gauti temperatūros koeficientą fRsi> 0,72.

„SWS“ sistemos komponentai

Soudal langų sistema SWS

Trys pagrindiniai „SWS“ sistemos komponentai yra naudojami trisluoksniam langų sandarinimui montavimo metu, taip pat dar vadinamas kaip sandarus ir šiltas montažas.

Oro pralaidumo klasė 4 a ≤ 0,1    

Akustinė izoliacija -63 dB               

Termoizoliacija  0,035 W/mK

Sandarumas vandeniui Klasė 9A    

Žieminės montavimo putos

Soudal langų sistema SWS

„Soudal Window System“ poliuretano putų pasiūloje taip pat yra žieminės versijos putos, dirbant žemoje temperatūroje, jos nepraranda savo izoliacinių savybių. Panašiai kaip vasarinės formulės putos, jos pasižymi puikiu sukibimu su tipiniais statybiniais reikalavimais, matmenų stabilumu, greitu kietėjimo laiku ir mažu plėtimu.

„Žieminės“ putos, kaip ir kitos, purškiamos pistoletu. Dėl ypatingos baliono vožtuvo konstrukcijos „Duravalve“ – pasižymi puikia išeiga visu galiojimo laiku. Šis vožtuvas garantuoja absoliutų putų baliono sandarumą, yra atsparus chemikalams ir oro sąlygoms, neužsiblokuoja ir nesulimpa.

Garo/hidro izoliacinės juostos – sprendimas naujiems ir esamiems pastatams

Soudal langų sistema SWS

Kadangi tik sausos poliuretano putos pasižymi puikiais izoliaciniais parametrais, jas reikia tinkamai apsaugoti specialiomis garus, vėją ir vandenį sulaikančiomis juostomis

Drėgmei iš pastato vidaus į apšiltinimo sluoksnį prasiskverbti neleidžia „FOLIENBAND EC INSIDE ALU TOTAL“ garo izoliacinė juosta. O garams pralaidi „FOLIENBAND EC OUTSIDE UV+ TOTAL“ juosta veikia vienpusės membranos principu – ji be kita ko apsaugo putas nuo lietaus vandens, vėjo ir UV spindulių, tuo pačiu leidžia drėgmei migruoti į pastato išorę.
 
Soudatight skystos membranos – alternatyva garų barjerinėms juostoms

Alternatyva juostoms yra „Soudatight“ skystos membranos, ypač rekomenduojamos keičiant langų rėmus namuose ir senos statybos pastatuose.

„Soudatight“ mastika yra labai elastinga, nereikalauja grunto ir gali būti naudojama net ant drėgnų ar šiek tiek dulkėtų paviršių. Jų naudojimas gali žymiai sutrumpina langų montavimo darbų laiką.

Soudal langų sistema SWS

„Soudatight LQ“ yra pluoštu sustiprinta skysta membrana, skirta naudoti patalpose. „Soudatight Hybrid“ skirta naudoti lauke ir naudojamas tinkamu pistoletu.
Tuo tarpu „Soudatight SP“ ir „Soudatight SP Gun“ yra purškiamos garo izoliacinės membranos.

Sandarumas patvirtintas standartais ir bandymais

Skystų membranų sandarumas yra patvirtintas  IFT institute Rosenheime

Bandymai buvo atliekami keliais etapais – iš pradžių buvo tikrinamas jungties sandarumas su vandeniu ir oru (pagal EN 12114 ir EN 1027), o vėliau – senėjimo, mechaninio stiprumo bei vėjo apkrovos bandymai (pagal EN 12211: 200 ciklų ± 1000 Pa neigiamas / teigiamas vėjo slėgis).

„Soudatight“ yra sertifikuotas pasyvios konstrukcijos komponentas.

Soudal langų sistema SWS


Darbų eiga

Langų montavimas „Soudal SWS“ sistemoje nėra nei daug laiko atimantis, nei itin sudėtingas procesas, tačiau jį turėtų atlikti kvalifikuoti montuotojai.

Šiltas langų montavimas 6 etapais:

  • pagrindo paruošimas (ji turi būti išlygintа ir, jei reikia, nugruntuotas);
  • priklijuoti juosteles (garams nepralaidžias ir garams pralaidžias) prie rėmo;
  • mechaniškai sumontuoti rėmą;
  • išorines (garams pralaidžias) juostas priklijuoti prie angokraščio;
  • sujungimo tarpą tarp rėmo ir angokraščio užpildyti poliuretano putomis;
  • nupjovus putų perteklių, vidinеs (garо izoliacines) juostas priklijuoti prie angokraščio.

Langus keičiant senuose, ar istoriniuose pastatuose, vietoj garo izoliacinių juostų rekomenduojama naudoti „Soudatight“ skystąsias membranas. Sandarinimo mastikos, skirtingai nei garo izoliacinės juostos, gali būti tepamos net ant nelygių paviršių, kokie paprastai ir būna senuose pastatuose. Skystų „Soudatight“ membranų naudojimas lango siūlės sandarinimui keičiant langus žymiai pagreitina šiltą langų montavimą.

Tradicinis surinkimas prieš šiltas

„Soudal Window System“ yra visapusiškas sprendimas, garantuojantis teisingą langų montavimą, sumažinantį šilumos nuostolius pastate. Priešingai nei tradicinis langų montavimo būdas, montuojant pagal „SWS“ sistemą, termoizoliacinė medžiaga (sandarinimo putos) yra apsaugotos nuo žalingo drėgmės poveikio, todėl nesuyra ir išsaugo termo ir akustines savybes.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus