visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Takų planavimas sklype – kodėl svarbu numatyti takus ir kelius teritorijoje iš anksto

Takų planavimas sklype – kodėl svarbu numatyti takus ir kelius teritorijoje iš anksto Takų planavimas sklype – kodėl svarbu numatyti takus ir kelius teritorijoje iš anksto

SODO SERVISAS (Tadas Staneika IV)

sodoservisas.lt

Kad sklypas būtų ne tik estetiškas, bet ir funkcionalus, planuojant sklypo teritoriją, Jūsų laukia vienas iš svarbių uždavinių – iš anksto numatyti takų, kelių, netgi automobilio įvažiavimo išdėstymą. Tinkamai išdėstyti ir įrengti takai suteiks begalę privalumų ir pagelbės kasdieninėje veikloje.

Aplinkos projektavimo specialistai rekomenduoja numatyti iš anksto kokie bus takų ir keliukų dydžiai, išdėstymas, paskirtis netgi iš kokių medžiagų bus takų grindinys. Visa takų sistema turėtų būti racionaliai suplanuota, atsižvelgti į Jūsų teritoriją, jos dydį, formą, landšaftą ir vietos sąlygas. Nuo to priklauso optimaliausias takų dydis. Pvz. atsižvelkite į tokius aspektus, kad nedidelėje sodyboje, takelių neturėtų būti daug; pagrindinis takas turi būti įrengtas lygumoje, tam netiks šlaitas ar kalvos.

Į takų planavimą įtraukite tiek pėsčiųjų takelius, kad Jums būtų patogu vaikščioti, tai pat terasą bei įvažiavimą automobiliui. Automobiliui įvažiuoti rekomenduojama numatyti – 2,5-3 m pločio įvažiavimą, nes turi tilpti ir vartai, tuo tarpu, pėsčiųjų takui apie – 1  m. Pločio turi pakakti vejapjovei, dviračiui, vaikiškam vežimėliui, karučiui ar pan. Tai gali būti pagrindinis takas, o kiti – siauresni, apie 30 cm pločio, palengvinantys Jūsų susisiekimą iki lysvių, gėlynų ir t.t.  Taip sukursite gražų estetinį vaizdą, pagerinsite funkcionalumą bei išvengsite į namus prineštų žemių nuo batų.

Kad visa aplinka būtų vientiso stiliaus, derėtų su bendru įvaizdžiu, būtų išbaigta ir patogi, atlikite visus aplinkos įrengimo darbus kompleksiškai. Tuomet bus išlaikomas darbų eiliškumas, stiliaus vientisumas, užtikrinama kokybė ir rezultatas, sutaupoma brangaus laiko bei pinigų. Pasirinkus komandą, kuri turi patirtį tiek kraštovaizdžio kūrime, tiek grindinio klojime, galima sukurti ne tik estetišką, kokybišką, bet taip pat funkcionalią aplinką.

Viena dažniausių problemų, su kuriomis susiduriama įsirengiant aplinką, tai nuolatinis darbų uždelsimas. Dažnai pasitaikanti situacija, nesulaukus, kol bus įrengtas grindinys, samdomi apželdinimo specialistai, nors rekomenduojama sėti veją ir sodinti augalus tik po grindinio įrengimo. Neįrengus grindinio bus sudėtinga suformuoti nuolydžius, išgauti tolygų perėjimą tarp skirtingų paviršių ir išgauti kokybišką bei estetišką bendrą vaizdą. Nenuoseklus darbų atlikimas gali lemti klaidas, kurios reikalautų perdarymo, o tai gali kainuoti papildomas išlaidas.

„Sodo servisas“ komanda specializuojasi tiek kraštovaizdžio kūrime, tiek įvairaus tipo grindinio klojime, tinkamai pasirinkta ir kokybiškai įrengta grindinio danga gali būti ir funkcionalus sprendimas, ir estetiška bendro aplinkos įvaizdžio dalis.

„Sodo servisas“ komanda atlieka visus aplinkos įrengimo darbus nuo projekto sukūrimo, drenažo, požeminių komunikacijų įrengimo, sklypo išlyginimo ir paruošimo, trinkelių, akmens grindinio klojimo, vejos sėjimo, laistymo, apšvietimo sistemų, želdynų įrengimo iki sklypo aptvėrimo tvora.

Kompleksiškas aplinkos įrengimas

„Laikas, praleistas gryname ore, atgaivina ne tik kūną, bet ir sielą. Mes kuriame tokią aplinką, kurioje leisti laiką bus vienas malonumas.“ – „Sodo servisas“.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus