visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Į ką atkreipti dėmesį perkant biuro kėdę?

Į ką atkreipti dėmesį perkant biuro kėdę? Į ką atkreipti dėmesį perkant biuro kėdę?

Ar žinojote, kad ilgai trunkanti ydinga laikysena netgi lemia nuolatinį stuburo iškrypimą? Kita vertus, lengvesnės pasekmės yra varginantis sąnarių, raumenų skausmas ir neabejotinai prastesnė savijauta. Štai kodėl tikrai verta investuoti į kokybišką biuro kėdę kuri tarnaus net kelerius metus.

Kuo turėtų pasižymėti tinkamas modelis? Visų pirma šis baldas turėtų būti patogus, individualiai pritaikytas prie jūsų figūros ir su tinkamai reguliuojamais porankiais, aukščiu ir atlošu. Taigi kaip išsirinkti gerą biuro kėdę?

Kodėl taip svarbu pasirinkti gerą biuro kėdę?

Biuro kėdės pasirinkimas yra svarbus sprendimas - nuo jo labai priklauso jūsų patogumas ir sveikata. Geros kokybės biuro kėdės yra ergonomiškos, o tai reiškia darbo ir pramogų komfortą. Ypač jei bent šešias valandas per dieną praleidžiate prie ekrano. Jei nesirūpinsite tinkama laikysena, anksčiau ar vėliau susidursite su nugaros skausmais, įtemptais raumenimis ir net kvėpavimo sutrikimais. Dėl savo saugumo ir didesnio komforto patartina įsigyti modernią biuro kėdę, kuri kuo geriau atitiktų jūsų poreikius.

Patogi ir minkšta sėdynė, profiliuotas galvos atlošas ir stabilus reguliuojamas atlošas - tai vieni iš daugelio biuro kėdžių privalumų. Tinkamai pritaikyta kėdė apsaugos jus nuo nugaros problemų, padidins darbo našumą ir produktyvumą bei prisidės prie teigiamos savijautos.

Ką turime prisiminti pirkdami biuro kėdę?

Rinkdamiesi biuro kėdę, pavyzdžiui, internetinėje parduotuvėje leojar.lt, žiūrime į dizainą ir daug dėmesio skiriame atlošui. Tuo tarpu pradėti reikėtų nuo sėdynės. Juk kėdė naudojama sėdėti. Rinkdamiesi biuro kėdę įsitikinkime, kad sėdynė užtikrina tolygų kūno svorio pasiskirstymą. Geriausia, kad sėdynės gylis būtų reguliuojamas. Ant biuro kėdės sėdynės turėtume patogiai sėdėti atlošę nugarą ir kartu turi likti 7-10 cm atstumas nuo kelių iki sėdynės.

Kitas elementas yra atlošas, kuris turėtų būti gerai profiliuotas. Ideali biuro kėdė turi turėti reguliuojamą juosmens atramą. Turėtume turėti galimybę nustatyti atramos padėtį ir stiprumą. Visa tai tam, kad nugara patogiai pailsėtų ir kėdė atitiktų natūralią stuburo formą. Žinoma, ne mažiau svarbi ir likusi atlošo dalis, įskaitant galvos atramą.

Verta pažymėti, kad kuo geresnė biuro kėdė, tuo daugiau elementų galime reguliuoti ir pritaikyti savo poreikiams. Beveik visose kėdėse galima reguliuoti aukštį, tačiau to tikrai nepakanka. Svarbūs elementai, kurie turėtų reguliuotis yra šie:

  • sėdynės aukštis ir gylis,
  • atlošo ir sėdynės pasvirimo kampas,
  • porankių plotis ir aukštis,
  • juosmens atrama,
  • pasipriešinimo jėgos reguliavimas.
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus