visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Ką daryti, jei įtariate, kad katė yra alergiška maistui?

Ką daryti, jei įtariate, kad katė yra alergiška maistui? Ką daryti, jei įtariate, kad katė yra alergiška maistui?

Maistinė alergija – tai vienas tų sveikatos sutrikimų, kurį gyvūnams  veterinarai diagnozuoja vis dažniau. Alergijos simptomai gali būti panašūs į įvairių kitų ligų požymius, tad tuomet, jei kyla įtarimų, kad katė gali būti alergiška maistui, vertėtų pasitarti su specialistais.

Kokie simptomai išduoda apie maistinę alergiją?

Maistinės alergijos simptomai gali varijuoti, tačiau dažnai įvardijami šie požymiai: dažnas viduriavimas arba vėmimas, nuolatinis kasymasis (ypač ausų, galvos ir kaklo srityje), nuplikę kailio plotai, kurie įprastai yra susiję su dažnu kasymusi,   pleiskanojanti oda, ir t.t. Taip pat alergijos simptomai gali pasireikšti mieguistumu, odos sudirgimu ir paraudimu, sulėtėjusiu jaunų kačių vystymusi, kosėjimu ar čiaudėjimu, lėtinėmis ausų problemomis.

Kas gali išprovokuoti maistinę alergiją?

Gana dažnai maistinė alergija pasireiškia tada, jei katė gauna pašarą su tam tikrais alergenais, tokiais kaip jautiena, žuvis ar pieno produktai. Jautrumą tam tikriems maisto produktams ar jų netoleravimą gali išprovokuoti uždegimas, infekcija, atlikta operacija ar tam tikri vaistai. Alergijos atsiradimui gali turėti įtakos ir katės veislė: pavyzdžiui, Siamo veislės katės dažniau netoleruoja tam tikrų maisto produktų.

Neignoruokite alergijos simptomų

Jei įtariate, kad jūsų katė yra alergiška, to tikrai nereikėtų ignoruoti. Pasitarkite su veterinarijos gydytoju, kuris patvirtins arba paneigs įtariamą sveikatos sutrikimą. Jei katei bus skirtas hipoalerginis pašaras, jo palankia kaina galėsite įsigyti čia.


 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus