visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kietas ir minkštas vanduo: ar tikrai žinote, kokį vandenį vartojate?

Kietas ir minkštas vanduo: ar tikrai žinote, kokį vandenį vartojate? Kietas ir minkštas vanduo: ar tikrai žinote, kokį vandenį vartojate?

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad vanduo, kurį vartojame, niekuo nesiskiria nuo  laiptinėje ar gretimame name gyvenančių kaimynų vartojamo vandens. Ar yra skirtumas tarp kieto ir minkšto vandens? Ne visi namų ūkiai kreipia pakankamą dėmesį į naudojamo vandens kokybės užtikrinimą. Minkštas ir kietas vanduo labai skiriasi savo savybėmis. Kaip žinoti, koks vanduo yra jūsų namuose?

Kas yra kietas vanduo?

Vandeniui keliaujant iš vandens šaltinio iki čiaupo jūsų namuose, jame gali atsirasti įvairių priemaišų ir smulkių dalelių. Jei tarp šių dalelių yra daug mineralų, tokių kaip kalcis ir magnis, vanduo tampa kietas. Kuo daugiau šių mineralų, tuo aukštesnę vietą pagal vandens kietumo skalę užima vanduo.

Ar kietas vanduo kenkia?

Gera žinia ta, kad kietas vanduo nekenkia sveikatai, tačiau priklausomai nuo vandens kietumo, jis gali įgauti labai stiprų skonį. Nors kietas vanduo gali ir nepakenkti sveikatai, jis gali daryti neigiamą poveikį jūsų plaukams, odai ir namams.

Kietas vanduo gali:

  • Pakenkti plaukams ir odai. Kietas vanduo, patekęs ant kūno, gali pašalinti natūralius riebalus ir padengti odą bei plaukus mineralinėmis nuosėdomis. Tai reiškia, kad nusiprausus po dušu, dėl kieto vandens ne visada atsiranda švarumo jausmas, net ir pasinaudojus šampūnu, kūno prausikliu ar muilu. Plaukai po trinkimo gali būti kieti, trapūs, o ilgainiui gali net pradėti slinkti. Be to, dėl dažno kontakto su kietame vandenyje esančiais mineralais gali pablogėti odos būklė.
  • Palikti muilo dėmes ir kalkių nuosėdas. Kai kietas vanduo patenka ant įvairių paviršių, muilo ir kalkių nuosėdos pasilieka ant dušo galvutės, čiaupo, indų ir kt. Tai galite pastebėti ant plaunamų sidabrinių indų ir lėkščių, kurie pasidengia tarytum balta plėvele ar dėmelėmis. Ant visų paviršių dėl sąlyčio su kietu vandeniu gali likti nuosėdų. Jos ne tik atrodo neestetiškai, tačiau taip pat gali pareikalauti papildomų laiko ir pinigų sąnaudų valymui.
  • Pažeisti vamzdžius ir buitinės technikos prietaisus. Dėl susikaupusių kalkių nuosėdų gali tekti atlikti brangų ir daug laiko reikalaujantį remontą. Kai kietas vanduo patenka į vamzdžius ir buitinės technikos prietaisus, jie gali užsikimšti ir atsirasti papildomų gedimų. Dėl kieto vandens gali sutrumpėti šaldytuvo, skalbyklės ir kitų nuo vandens priklausančių prietaisų tarnavimo laikas. Kietame vandenyje esančios mineralinės medžiagos gali tapti rimta problema jums ir jūsų namams.

Nors kietas vanduo tiesiogiai nekenkia, dėl jo gali tekti priimti papildomų išlaidų reikalaujančius sprendimus. Nesvarbu, ar tiesiog daugiau išleidžiate valymo priemonėms dėl vandens paliktų dėmių, ar nuolat investuojate į santechnikos ir buitinės technikos remontą, kietas vanduo gali sukelti papildomų rūpesčių jūsų kasdieniame gyvenime.

Koks vanduo yra minkštas?

Kietame vandenyje yra kalcio ir magnio perteklius, o minkštame vandenyje nėra šių sunkių mineralų, kurie gali pakenkti jūsų namams, plaukams ir odai. Naudojant vandens minkštinimo filtrus, iš kieto vandens pašalinamas kalcis ir magnis, ir vanduo tampa minkštu.

Minkštas vanduo gali:

  • Užkirsti kelią kalkių susidarymui jūsų namuose. Pašalinus kietą vandenį sudarančius mineralus, vamzdžiai ir buitinės technikos prietaisai tarnaus gerokai ilgiau. Kalkių nuosėdos bus pašalintos prieš joms patenkant į indaplovę, skalbimo mašiną ar kitus prietaisus, todėl juose nesusidarys nuosėdų ir jie veiks ilgiau.
  • Padidinti muilo ir valymo priemonių veiksmingumą. Kietame vandenyje esančios mineralinės medžiagos iš tikrųjų mažina muilo veiksmingumą, todėl reikia daugiau muilo ar šampūno, kad susidarytų putos. Vandens minkštinimo filtrai užtikrina, kad muilas ir kitos naudojamos prausimosi priemonės atliktų savo darbą, sumažina dėmių susidarymą ir papildomo valymo poreikį.
  • Padėti kovoti su plaukų ir odos išsausėjimu. Minkštas vanduo gali padėti sumažinti nemalonų sausos odos pojūtį, ypač atšalus orams arba sumažėjus drėgmės kiekiui aplinkoje. Atsižvelgiant į tai, kad minkštame vandenyje muilas yra veiksmingesnis, šampūnas ir kūno prausiklis gali atlikti savo darbą taip, kad plaukai ir oda būtų švelnesni ir sveikesni.

Vandens minkštinimo filtrai visiškai eliminuoja kieto vandens sukeliamus sunkumus jūsų namuose, sukurdami sveikesnę aplinką tiek jums, tiek ir jūsų šeimos nariams, todėl, jei susiduriate su kieto vandens problema, nedelskite – kreipkitės dėl vandens tyrimų ir pasirinkite dideliu našumu pasižyminčius vandens minkštinimo filtrus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus