visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kojų valymo grotelės – apsauganti nuo purvo įėjimo sistema

Kojų valymo grotelės – apsauganti nuo purvo įėjimo sistema Kojų valymo grotelės – apsauganti nuo purvo įėjimo sistema

Prieš projektuojant gyvenamuosius ar komercinius pastatus, dažniausiai vieta prie įėjimų skirta kojų valymo sistemoms yra numatoma iš anksto. Kojų valymo grotelės ir kilimai sumažina įnešamo purvo kiekį į vidaus patalpas, todėl valymo intensyvumai ženkliai sutrumpėja, tai – itin funkcionalus sprendimas prie pastato įėjimų.

UAB „Ostas“ – ilgametę patirtį turintys grindų dangų specialistai siūlo rinktis įėjimo grotelės, patikimai surenkančias purvą, smėlį ir dulkes dar prieš įeinant į pastatą. Toks pasirinkimas lemia mažesnes valymo išlaidas, sumažintą slydimo tikimybę ir pagerintą bendrą pastato įvaizdį.

Kojų valymo grotelės

Kojų valymo grotelės – pažangi pastatų apsauga

Aliuminio kilimėliai yra derinami su įvairiais įdėklais ir grindų švarą palaikančiomis dangomis. Tokiu būdu 3-jų zonų kojų valymo sistema apsaugo patalpas beveik nuo bet kokio tipo purvo patekimo. Tereikia per ją pereiti.

Kojų valymo grotelės

Pastato įėjimas skirstomas į 3-is švarumo zonas, pagal kurias yra įrengiamos kojų valymo grotelės: 1-oji – lauke, 2-oji  – lauke po stogu arba viduje, 3-oji – pastato viduje.

Kojų valymo grotelės

Pirmoji zona yra lauke. Kojų valymo grotelės įrengiamos stambaus purvo surinkimui.

Lauko zonoje klojamos kojų valymo grotelės su gumos arba šerių intarpais, jos skirtos stambaus purvo ir žvyro surinkimui. Montuojamos lauke įėjimo sistemos yra atsparios vandeniui ir patvarios, intarpai yra atsparūs temperatūrų svyravimams.

Plačiame „Ostas“ įėjimo grotelių ir kilimėlių asortimente kiekvienas ras bet kokius poreikius ir reikalavimus patenkinantį geriausią sprendimą; taip pat ir įėjimo groteles bei kilimėlius, skirtus pastatams, kuriuose kasdien apsilanko didelis skaičius žmonių; tinkamus ekstremaliomis oro sąlygomis bei tinkamus naudoti tose zonose, kuriose yra reikalingi ypatingi estetiniai sprendimai. 1-oje zonoje įrengiami itin patvarūs guminiai įdėklai surenka stambų purvą. Jie gali būti naudojami kartu su šepečių juostomis, kasetiniais šepečiais ir grandiklių juosta. Vyniojami kilimėliai yra atsparūs slydimui pagal DIN 51130.

Kojų valymo grotelės

Antroji zona yra arba lauke, arba pastato viduje, priklauso nuo projekto. Kojų valymo grotelės įrengiamos smulkiems nešvarumams surinkti.

Šioje zonoje klojamos grotelės su kilimo, gumos arba kilimo / šerių intarpais, skirtos smulkaus purvo surinkimui. Gumos intarpai suteikia stabilumo, o kilimo intarpai surenka smulkų purvą bei absorbuoja drėgmę.

2-oje zonoje „Ostas“ siūlo rinktis lengvai valomas įėjimo sistemas, kurių briaunuoti kilimų įdėklai, surinkdami smulkius nešvarumus užtikrins švarą vidaus zonose ir sukurs harmoningą bendrą įspūdį. Briaunuotus kilimų įdėklus galima labai lengvai pakeisti, juos galima derinti su guminiais įdėklais arba šepečių juostomis.

Kojų valymo grotelės

Trečioji – vidaus patalpų zona. Kojų valymo grotelės įrengiamos šlapiam purvui, smulkiems nešvarumams surinkti.

Šioje zonoje klojami kojų valymo kilimai, kurie sugeria užsilikusią drėgmę nuo batų padų. Funkciniai įdėklai užtikrina efektyvų ir ilgalaikį purvo pašalinimą, kadangi purvas yra surenkamas tarpuose, o drėgmė sugeriama. Kilimėlius galima išimti ir lengvai iškratyti purvą iš visos sistemos.

Apie 80 procentų viso purvo į pastatą patenka iš išorės ir, vykstant nuolatiniam judėjimui vidaus patalpose, jis pasklinda didesniame plote. Akmens masės grindų dangoje susidaro įtrūkimai, dėmės, nublunka spalvos. Tekstilės dangos taip pat netenka savo spalvinio intensyvumo, sumažėja jų medžiagos kokybė. O tai lemia priešlaikinį grindų dangų nusidėvėjimą.

„Ostas“ asortimente esančios purvą sugeriančios sistemos pašalina šias problemas 3-oje zonoje, absorbuodamos didelį kiekį likutinio ir drėgno purvo tiesiai prie įėjimo zonos. Taip yra užtikrinama šalia esamų grindų dangų apsauga. Šios sistemos taip pat absorbuoja garsą, sukurdamos atpalaiduojančią ir malonią atmosferą. Be to, įėjimo sistemos veiksmingai užkerta kelią paslydimo pavojui dėl drėgmės bei purvo įėjimo zonose ir padeda išvengti papildomų išlaidų nelaimingų atsitikimų atveju. Šios sistemos pagerina higienos sąlygas tose zonose, kuriose praeina didelis srautas žmonių.

Kojų valymo grotelės

Dėl plataus sistemos komponentų asortimento (profilio ir įdėklų variantų) kojų valymo sistemas galima konfigūruoti pagal individualius poreikius. Taip yra užtikrinamas maksimalus funkcionalumas ir efektyvumas. Įdėklų tipas priklauso nuo vietos, kurioje kilimėliai bus klojami ir susidarančio purvo tipo. Galimi įvairių montavimo aukščių ir medžiagos storio įdėklai. Profilis bei įdėklas yra suderinami ir gaminami tiksliai pagal planavimo specifikacijas. Tai – modulinė sistema, kuri leidžia sukurti tinkamiausią sprendimą pagal esamus reikalavimus.

Visos kojų valymo grotelės gaminamos pagal kliento pateiktus išmatavimus ir montuojamos į aliuminio profilį arba tiesiai į grindis. Klientas gali rinktis groteles su spalvotais kilimo ar šerių intarpais ir derinti prie bendro patalpų dizaino, be to  kojų valymo sistemos gali būti pagamintos su įmonės logotipu arba norimu užrašu. Grotelės gali būti pritaikomos pagal įėjimo zonos intensyvumą, t. y. lankytojų skaičių.

Įėjimo sistemos gali būti montuojamos oro uostuose, prekybos centruose, biurų pastatuose, viešbučiuose, pramogų arenose ir kt. Tačiau jos taip pat gali būti klojamos ir privačių namų ar butų įėjimuose. Tam tikrų gamintojų kojų valymo grotelės gaminamos dvipusio naudojimo, kai viena grotelių pusė susidėvi, galima jas apversti ir naudoti kitą pusę, tai itin praktiškas sprendimas intensyvaus judėjimo zonų įėjimams.

„Ostas“ dirba su pažangiausiais įėjimo grotelių bei kilimėlių gamintojais, todėl galite būti tikri, kad įmonės atstovaujamos kojų valymo sistemos bus pritaikytos pagal Jūsų projektą, funkcionalios ir estetiškos. Įėjimai bus švarūs, atrodys subtiliai ir moderniai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus