visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Nemalonaus kvapo vanduo namuose – kas gali išspręsti šią problemą?

Nemalonaus kvapo vanduo namuose – kas gali išspręsti šią problemą? Nemalonaus kvapo vanduo namuose – kas gali išspręsti šią problemą?

Nemalonaus kvapo vanduo namuose – dažnai pasitaikanti problema, kuri gali atsirasti ir netikėtai. Jei iš Jūsų čiaupo teka nemaloniai aitraus, gaižaus kvapo vanduo, ar saugu tokį vandenį gerti bei vartoti maistui? Pamėginsime į tai atsakyti. Taigi, kas lemia tokį nemalonų vandens kvapą?

Pasitaiko atvejų, kad šaltas vanduo yra bekvapis, tuo tarpu karštas – iš tolo riečia nosį. Atsakymas, kodėl taip yra, gali būti dvejopas: viena – karštas vanduo yra per retai ir per mažai naudojamas, tad jis paprasčiausiai „užsistovi“ vamzdžiuose, antra, yra per žema naudojamo karšto vandens temperatūra.

Tačiau dažniausia tokio nemalonaus vandens kvapo priežastis – vandenyje ištirpęs sieros vandenilis. Tai bespalvės specifinio, sugedusių kiaušinių kvapo dujos, kurias pagamina sieros bakterijos. Uolienose, dirvožemyje, pūvančiose augalinėse medžiagose yra sieros. Sieros bakterijos pastarąją panaudoja, o galutiniu jų darbo produktu tampa sieros vandenilis. Minėtos bakterijos nekenkia žmogaus sveikatai, tačiau vandenyje padidėjus sieros vandenilio koncentracijai, šis pradeda itin nemaloniai dvokti.

Ar būtini vandens tyrimai, nemalonaus kvapo priežasčiai nustatyti?

Nepaisant to, jog tikslų sieros vandenilio kiekį vandenyje nustatyti išties nelengva (taip yra dėl to, kad sieros vandenilio dujos labai greitai atsiskiria nuo vandens ir išsisklaido ore), vandens kokybė turi būti tiriama. Specialistai pataria tai daryti reguliariai. Specialūs vandens tyrimai suteikia galimybę įvertinti įvairius vandens parametrus: jo rūgštingumą, geležingumą, kietumą, taip pat nustatyti ar vandenyje yra ištirpusio fluoro, nitratų bei nitritų, mangano, o galbūt dar kitokių medžiagų, kokia yra mikrobiologinė vandens tarša. Turint vandens tyrimų rezultatus, kur kas lengviau išsirinkti labiausiai tinkamą vandens valymo ar filtravimo sistemą, įsigyti reikalingus vandens filtrus.

Kokie vandens filtrai efektyviausiai pašalina sieros vandenilį?

Jei Jūsų vanduo atsiduoda sugedusiais kiaušiniais, protingiausia namie įsirengti vandens nugeležinimo filtrą. Vandens nugeležinimo filtrai iš vandens išvalo ne tik sieros vandenilį, bet tuo pačiu metu ir higienos normas viršijančią geležį, manganą, kitokias mechanines priemaišas. Apsispręsti, kokio galingumo vandens nugeležinimo filtrą būtina įsigyti, taip pat ar nereikia papildomų vandenį valančių priedų, padėti gali tik išsamūs vandens tyrimai.

Labai svarbu iškart pasirinkti kompleksišką, patikimą ir tuo pačiu metu ekonomišką vandens valymo sprendimo būdą, mat neretai pasitaiko, jog klientai, susigundę žema kaina ir namie įsirengę tik vandens minkštinimo filtrus, vėliau susiduria su tuo, kad išvalius vandenį, nemalonus vandens kvapas niekur nedingsta. Tokiais atvejais tenka papildomai montuoti dar ir vandens nugeležinimo filtrą, kad vanduo būtų tinkamai oksiduojamas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus