visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Šilumos siurbliai oras – oras ir oras – vanduo: skirtumai ir privalumai

Šilumos siurbliai oras – oras ir oras – vanduo: skirtumai ir privalumai Šilumos siurbliai oras – oras ir oras – vanduo: skirtumai ir privalumai

Inranga, UAB

inranga.lt

Šilumos siurbliai dažnai vadinami pačia inovatyviausia namų apšildymo sistema, kuri taupo ne tik Jūsų pinigus, tačiau ir tausoja gamtą. Kadangi egzistuoja ne vieno tipo šilumos siurbliai, natūralu, kad norisi rasti geriausius. Tuos, kurių charakteristikos atitinka Jūsų poreikius, juolab, naudinga ir suprasti įrangos veikimo principą. Tokiu atveju gyvensite ne tik šiltai, tačiau ir pigiai.

Šilumos siurblių oras – oras ir oras – vanduo veikimo principas

Nepriklausomai nuo veikimo principo abu šilumos siurblių tipai geba pasiekti aukštą efektyvumą, užtikrina, kad namuose, patalpose, bus visada norima temperatūra. Sistema yra ekologiška ir visiškai nekenkia gamtai, aplinkai, kurioje mes gyvename.

Šilumos siurbliai oras – oras ir oras – vanduo

Kuo skiriasi šių dviejų dažniausiai pasirenkamų šilumos siurblių veikimas?

  • Šilumos siurblys oras – oras paima vėsų orą iš lauko ir jį absorbuodamas perduoda į patalpas. Žinoma, oras eina per specialias angas, ventiliatorius, kurie jį pašildo ir tolygiai paskirsto.
  • Oras – vanduo šilumos siurblys absorbuoja lauke esantį orą ir į patalpas jį perduoda per šildymo įrangą, pavyzdžiui, radiatorius bei šildomas grindis. Ši sistema sėkmingai pasitarnauja ir karšto vandens paruošimui.

Dėl konkretaus siurblio pasirinkimo visada naudinga pasitarti su vadybininkais, kurie įvertinę užsakovų poreikius pasiūlo ir jiems labiausiai tinkamą sistemą.

Šilumos siurbliai oras – oras ir oras – vanduo

Sistemos oras – oras privalumai

Oras – oras sistema pasirūpina, kad Jūsų namuose oras visada būtų norimos šilumos. Tai yra bene pati populiariausia namų apšildymo alternatyva, kuri nedominuoja lietuvių namuose tik todėl, kad daugelis klaidingai galvoja, kad teks ilgai laukti, kol įranga atsipirks. Tereikia apskaičiuoti, kadangi tinkama sistema sumažins šilumos išlaidas net iki 70-ies procentų. Ji puikiai tinka tiek mažoms, tiek didelėms patalpoms, taip pat integruojama tiek senos statybos, tiek naujuose namuose. Papildomas privalumas, kad ši šilumos sistema gali būti derinama su kitomis alternatyvomis: elektrine, dujine, kieto kuro sistema.

Žinoma, vertinama ir tai, kad sistemos valdymas yra labai paprastas, nereikalauja daug laiko, galiausiai, turi savaiminę apsaugos funkciją, kuri leis jaustis ramiu tada, kai įranga veikia. Ji automatizuotai pati save saugo. Galiausiai, vasaromis sistema gali būti naudojama ir kaip kondicionierius, kuris vėsina orą.

Šilumos siurbliai oras – oras ir oras – vanduo

Sistemos oras – vanduo privalumai

Oras – vanduo siurbliai gana panašūs į anksčiau aptartus. Jie taip pat yra ekologiški ir tuo pačiu ekonomiški, tad puikus pasirinkimas inovatyviems žmonėms. Taip pat ši sistema naudinga ne tik patalpų šildymui, tačiau ir karšto vandens paruošimui. Šios sistemos integracija namuose kiek sudėtingesnė nei anksčiau aptartos, todėl gali reikalauti daugiau laiko bei investicijų.

O kuris variantas labiausiai tinka Jums? Nežinote? Pasitarkite su profesionalais!

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus