visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Vandens tyrimai: kaip jie prisideda prie geresnės sveikatos ir gyvenimo kokybės

Vandens tyrimai: kaip jie prisideda prie geresnės sveikatos ir gyvenimo kokybės Vandens tyrimai: kaip jie prisideda prie geresnės sveikatos ir gyvenimo kokybės

Ar jūsų geriamasis vanduo turi keistą skonį? Ar dažnai sergate arba kyla virškinimo problemų be jokių aiškių priežasčių? Ar kada nors svarstėte galimybę atlikti vandens kokybės tyrimus? Vanduo yra gyvybiškai būtinas kiekvieno iš mūsų organizmui, todėl labai svarbu pasirūpinti, kad mūsų vartojamas vanduo būtų pačios aukščiausios kokybės. Vandens tyrimai padės atskleisti visas kenksmingas medžiagas, kurių gali pasitaikyti jūsų kasdien vartojamame vandenyje, o kartais ir nustatyti jūsų prastos savijautos priežastis.

Tačiau, nepaisant vandens kokybės tyrimų svarbos, daugelis žmonių neskiria jiems pakankamai dėmesio, kol galiausiai nesusiduria su rimta žala. Į vandens tiekimo sistemą natūraliai patenkantys smulkūs mikroorganizmai ir medžiagos gali pakenkti žmogaus sveikatai. Daugelis medžiagų gali sukelti virškinimo problemas, įvairias ligas, pabloginti savijautą ir gyvenimo kokybę.

Vandens tyrimų metu nustatomas nitritų ir nitratų kiekis, vandens PH, bendras vandens kietumas, vandenyje esantys geležies, mangano, ištirpusių neorganinių medžiagų kiekiai ir kt. Tuo tarpu privačiuose vandens šuliniuose dažna problema yra bakterinė tarša. Kai kurių teršalų vandenyje yra net ir po virinimo. Virinimas paprastai veiksmingai naikina bakterijas, tačiau tokioms vandenyje galinčioms būti cheminėms medžiagoms, kaip švinas, virinimas beveik neturi jokio poveikio.

Vandens tyrimų nauda

Vandens tyrimai turi daug privalumų, tarp kurių yra ramybė, kuri, beje, yra vienas iš pagrindinių privalumų. Atliktų vandens tyrimų rezultatai parodys, ar jūsų vartojamas vanduo yra geros kokybės, ar, vis dėlto, yra reikalingas vandens filtravimas. Tai išsiaiškinę, galėsite atsipalaiduoti arba spręsti esamas problemas.

Vandenyje esantys teršalai gali būti jūsų sveikatos problemų priežastimi. Pavyzdžiui, galite turėti odos problemų, tokių kaip sausumas, niežėjimas ar net bėrimas. Galbūt turite galvos odos problemų arba jūsų plaukai nuolat atrodo susiriebalavę. Lengva numanyti, kad taip yra dėl oro sąlygų, nepakankamo vandens kiekio ar tiesiog dėl jūsų organizmo būklės. Tačiau tai gali būti ir dėl vandens, kuriuo kasdien prausiatės duše. Kietas vanduo gali būti pagrindine jūsų odos prastos būklės priežastimi, o tai žinodami galite padėti išspręsti šią problemą.

Taigi, žinodami, kokios kokybės vandenį jūs ir jūsų šeimos nariai kasdien naudojate, galėsite pasirinkti kokybiškus vandens filtrus, padedančius lengviau pašalinti esamas problemas.

Skirtingi vandens šaltiniai

Kalbant apie vandens tyrimų atlikimą, labai svarbus veiksnys yra pats vandens šaltinis.

Centralizuotai tiekiamo vandens tyrimai

Jei namuose naudojate centralizuotai tiekiamą vandenį, tuomet tikėtina, kad reguliariai atliekamų vandens tyrimų rezultatai jums bus prieinami oficialioje vandens tiekėjo svetainėje. Tačiau kai kurie vandens tiekėjai savo svetainėse nenurodo vandens tyrimų rezultatų ir dėl to jūs nežinote, kokios kokybės vanduo jums tiekiamas. Tokiu atveju, norėdami įsirengti vandens filtrus, turėtumėte kreiptis į vandens valymo specialistus, kurie galėtų atlikti vandens kokybės tyrimus.

Gręžinio vandens tyrimai

Jei gyvenate nuosavame name ir turite vandens gręžinį, kuris yra pagrindinis jūsų vandens šaltinis, būtina atlikti vandens tyrimus. Svarbu žinoti, koks yra vandens kietumas, vandenilio jonų koncentracija, nitritų, nitratų, geležies ir mangano kiekis. Jeigu vandens kokybė akivaizdžiai yra labai prasta, rekomenduojama atlikti vandens tyrimus ir dėl arseno, amonio bei permanganato kiekio. Atliktų vandens tyrimų rezultatai tiksliai parodys, kokios kokybės vanduo yra gręžinyje ir kokius vandens filtrus būtina įsirengti.

Šulinio vandens tyrimai

Šulinio vandenį naudojantys namų ūkiai turi žinoti, kad pagrindinis jų vandens šaltinis yra paviršinis vanduo, kurio kokybė gali kisti. Tokiems namų ūkiams vandens tyrimus reikėtų atlikti kas šešis mėnesius. Šiuo atveju rekomenduojami tyrimai, kurių metu nustatomas vandenyje esančių nitratų ir nitritų kiekis, vandens kietumas, vandenilio jonų koncentracija, permanganato indeksas ir kt. Be to, naudinga atlikti ir mikrobiologinius vandens tyrimus, ypač, jei jie paskutinį kartą buvo daryti senokai.

Taigi, kaip dažnai ir kokius vandens tyrimus reikėtų atlikti, tiesiogiai priklauso nuo vandens šaltinio ir nuo vartotojo konkrečių poreikių bei keliamų reikalavimų vartojamo vandens kokybei. Jei norite išsiaiškinti, kokios kokybės vandenį vartojate, ir planuojate įsirengti vandens filtrus, turėtumėte kreiptis į patyrusius vandens valymo specialistus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus