visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Ar verta rinktis privačią mokyklą?

Ar verta rinktis privačią mokyklą? Ar verta rinktis privačią mokyklą?

Vaiko ugdymas yra ypatingai svarbus visiems tėvams. Ne paslaptis, kad mokykloje vaikai ugdo ne tik savo protinius gebėjimus, bet ir įgauna įgūdžių reikalingų nuolat besikeičiančiame pasaulyje. Viešoje erdvėje kyla vis daugiau diskusijų ar valstybinės mokyklos vis dar geba ugdyti pasaulietišką asmenybę? Galbūt senų pažiūrų mokytojai, neatnaujintas mokyklos inventorius ir motyvacijos stoka kiša koją moksleivių ugdyme. Norint atrasti geriausią mokymo įstaigą savo atžalai verta įvertinti skirtingus pasirinkimus. Šiame straipsnyje galėsite susipažinti su didžiausiais privačių mokyklų privalumais.

Didesnės galimybės

Vienas iš dažniausiai minimų privačių mokyklų privalumų yra turininga vaiko dienotvarkė. Licėjus  yra orientuotas į veiklius, siekiančius išbandyti save įvairiose srityse moksleivius. Čia jie gali  rinktis iš daugybės siūlomų papildomų iniciatyvų. Įvairūs kursai, popamokinė veikla, specialios mokymosi programos gabiems vaikams – padeda ugdyti visapusiškai išsilavinusią asmenybę. Dar vienas svarbus aspektas, kuris skatina rinktis licėjų yra laisvesnis pamokų grafikas. Tokio tipo mokyklos į moksleivių ugdymą žiūri labai šiuolaikiškai. Ugdymo įstaigose dirba itin aukštos kvalifikacijos specialistai, kurie nuolat tobulina savo žinios. Jie geba sudominti savo dėstomu dalyku dėl taikomų netradicinių metodų. Labai dažnai pažintinė išvyka gali duoti daugiau naudotis nei nuobodi pamoka iš kurios vaikas nepasisavina žinių. Ne paslaptis, kad privačių mokyklų mokiniai yra geriau paruošiami tolimesniam gyvenimui. Jie geba puikiai susikoncentruoti į svarbiausius dėstomus dalykus, kurie jiems bus būtini stojant į pasirinktą universitetą. Taigi, licėjus suteikia didelį konkurencinį pranašumą kiekvienam vaikui.

Mažesnės klasės

Atlikti tyrimai įrodė, kad mokiniai geriau įsisavina pateikiamą informaciją mokydamiesi nedidelėse grupėse. Deja, bet daugelyje viešų mokyklų moksleiviams trūksta individualios mokytojo pagalbos, todėl jis negali pasiekti aukščiausių rezultatų. Privačiose mokyklose mokytojai geba puikiai pažinti kiekvieno moksleivio stipriąsias ir silpnąsias puses, todėl žino kaip geriausiai jam perteikti svarbiausią informaciją. Tai padeda pasiūlyti mokymosi programas, kurios padėtų pagerinti kiekvieno vaiko asmeninius rezultatus.

Saugi mokymosi aplinka

Privačiose mokyklose renkasi vaikai, kuriems nereikia papildomų drausminimo priemonių. Motyvuoti vaikai yra patys suinteresuoti pasiekti kuo aukštesnį lygį ir ugdyti drausmę. Mažesnės privačių mokyklų bendruomenės puoselėja gilias tradicijas į kurias įtraukiamas kiekvienas mokinys ir darbuotojas. Čia puoselėjamas tarpusavio supratingumas ir pagarba. Atviras tarpusavio bendravimas leidžia sukurti glaudų ryšį, kuris užtikrina, kad mokyklos erdvėse visi jausis saugiai. Tėvų dalyvavimas

Naujausias inventorius

Daugelis licėjų gali didžiuotis turintys naujausius ir moderniausius įrankius padedančius visapusiškai ugdyti vaiką. Visiems vaikams yra suteikta prieiga prie geriausių mokomųjų knygų, vaizdo pamokų, papildomų nemokamų kursų. Privačiose mokyklose vaikus motyvuoja ir puikiai įrengtos klasės, sporto salės. Mokiniai savo laisvą laiką gali praleisti tobulindami įvairius savo įgūdžius.

Palaikomas ryšys su tėvais

Tėvai vaidina svarbu vaidmenį vaiko ugdyme. Vis dar gajus mitas, kad mokytojai yra pilnai atsakingi už vaiko išsilavinimą. Prie to privalo prisidėti ir tėvai. Dėl to, privačiose mokyklose nuolatos vyksta atviras pokalbis su visomis pusėmis. Nėra bandoma užglaistyti ir paslėpti kylančias problemas, kurios ilgainiui gali pakenkti vaiko rezultatams. Licėjai yra orientuoti į visapusę vaiko gerovę, todėl visada bandoma ieškoti sprendimo būdų, kurie tenkintų ne tik tėvelių, bet ir vaiko norus.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus