visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Gelbėkite plaukus nuo pleiskanų

Gelbėkite plaukus nuo pleiskanų Gelbėkite plaukus nuo pleiskanų

Nesvarbu, kokio ilgio plaukus turite, esate vyras ar moteris, tinkamai prižiūrėti plaukus yra privalu. Ir ne tik dėl išvaizdos. Nesveiki pažeisti plaukai turi neigiamos  įtakos bendrai žmogaus savijautai. Plaukų priežiūra prasideda nuo tinkamai parinkto šampūno. Labai dažna problema – trapūs, pleiskanojantys plaukai. Tuomet reikėtų pradėti nuo šampūno nuo pleiskanų. Šiandien vis aktualesni ir dažniau ieškomi tampa šampūnai nuo pleiskanų vyrams. Galima tik pasidžiaugti, jog stipriosios lyties atstovai vis daugiau dėmesio skiria savo išvaizdai ir sveikatai.

Nustatykite savo plaukų tipą

Tą padaryti tikrai nėra sudėtinga. Tereikia atsakyti į du klausimus: kaip dažnai reikia jums plauti plaukus ir kaip jie atrodo neplauti. Jeigu jūsų plaukai per 3-4 dienas nesusiriebaluoja, vadinasi jų būklė yra normali ir galima naudoti įprastus kasdieninei priežiūrai skirtus šampūnus.

Riebios odos ir nuolat susiriebalavusių plaukų savininkams paprastai galvą trinkti reikia kasdien. Tai rodo, jog turite riebius plaukus. Jums reikėtų naudoti riebiems plaukams skirtus šampūnus.

Sausų plaukų savininkų galvos odos riebalinės liaukos išskiria nepakankamai riebalų, todėl plaukai tampa pernelyg sausi, nuolat susivėlę ir lūžinėjantys. Natūralu, jog dažnai atsiranda pleiskanų. Beje, reikia paminėti, jog pleiskanomis dažnai skundžiasi ir riebius plaukus turintys žmonės. Tuomet belieka viena išeitis – šampūnas nuo pleiskanų.

Kaip pasirinkti šampūną nuo pleiskanų?

Daugelyje įprastų šampūnų yra naudojama medžiaga SLS. Tai putojanti medžiaga, kuri padeda efektyviau išplauti nešvarumus. Tačiau    egzistuoja ir antra medalio pusė. SLS išplauna ne tik nešvarumus, bet ir natūralius galvos odos aliejus. Jeigu plaukai yra normalios būklės, tai didelės žalos nedaro. Tačiau pažeistiems, sausiems ir pleiskanojantiems plaukams tai yra tikra tragedija.

Rinkdamiesi šampūnus nuo pleiskanų būtinai skaitykite jų etiketes. Pageidautina, jog SLS juose nebūtų. Natūraliuose arba ekologiškuose šampūnuose nėra SLS. Juose yra natūralių ingredientų, tokių kaip rozmarinas, levanda, alavijas, kurie padeda nuraminti ir išgydyti galvos odą. Jeigu abejojate savo žiniomis ir patirtimi renkantis šampūną, nepabijokite šampūną nuo pleiskanų įsigyti vaistinėje. Vaistininkas visuomet patars, kuri priemonė jums tiks geriausiai.

Kas sukelia pleiskanas?

Išsirinkti tinkamą šampūną nuo pleiskanų – labai svarbu, tačiau ne ką mažiau svarbu panaikinti veiksnius, kurie sukelia pleiskanas. Paminėsime pačius svarbiausius:

  • Nuolatinės dietos. Ribodami maisto produktus, savo organizmui neduodate visų jam reikalingų medžiagų. Jų trūkumas atsiliepia plaukų būklei.
  • Dažnas plaukų dažymas. Aštrios cheminės medžiagos, esančios dažuose, gali sukelti galvos odos sudirginimą, kuris dar labiau gali sukelti pleiskanų atsiradimą.
  • Netinkama higiena. Po kelių dienų mūsų plaukuose atsiranda prakaito, riebalų ir negyvų ląstelių, kurias galima išplauti tik tinkamai plaunant plaukus.
  • Šaltasis metų laikas. Šiuo metų laiku mūsų oda būna sausesnė nei kitais metų laikais, todėl išsausėja galvos oda.
  • Nuolat patiriamas stresas. Diena iš dienos patiriamas stresas sukelia hormonų disbalansą, o tai neišvengiamai blogina plaukų būklę.
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus